”Spectacular är meningsfull", tyckte Federation of International Tsai-mo Artists ordförande
Chinese Spectaculars final i Taipei. (Foto: Li Yaoyu/The Epoch Times)


Efter att ha hört lovorden om Chinese Spectacular från nära vänner kom målarna Li Qi-mao and Zhu Wei-bai och poeterna Yu Kuang-chung and Huang Chao-hu till premiären i Taichung.

Huang Chao-hu, ordförande för Federation of International Tsai-mo Artists, sade att han hade många lovord till NTDTV som anordnar ett sådant “meningsfullt” evenemang.

– Det är verkligen mycket rörande att se integreringen av musik, ljus, teknologi och professionalism. Det finns en speciell slags energi. Verkligen anmärkningsvärt.

– Det sista ögonblicket i den orientaliska dansen är de stillastående aktörerna en installationskonst, sett ur ett konstnärligt perspektiv sade Huang om Chinese Spectacular.

Huang som ofta gör sällskap med borgmästaren för att se Taiwanesisk folkopera sade också att Spectacular är annorlunda från den så kallade Taiwanesiska folkoperan, trots att de båda härrör från fastlandskina. Chinese Spectaculars tolkning av legenderna har ett annorlunda anslag.

Huang sade att han tycker att det vore väl värt för Taiwan att lära från Spectaculars kombination av imponerande stil, konst och teknologi.

– Programmet har en mycket starkt öppning. Dessutom har öppnandet av solfjädernumret fantastiska poser i föreställningens mitt. Farina i kombination med färgstarka band. Mycket kreativt.

– Nu för tiden lägger många artister betoning på raffinemang snarare än att följa den nedåtgående trenden av att föra ful skrift, konst och drama. Folk i öst söker efter dessa saker som det mellan tomhet och substans, stark och svag så väl som yin och yang. Det är anmärkningsvärt att kinesiskt måleri och kalligrafi visas så omfattande i denna föreställning.

– Jag såg deras stora dansskicklighet genom de många olika numren. Berättelserna med rörelserna och musiken blev levande. Mycket levande och kreativa.

– Tron på något som [det som visas i ] ”The Loyalty of Yue Fei” finns alltid, så som välviljan sprids eller känslan för religion.

På tal om den digitala bakgrunden sade Huang Chao-hu:

– Nu kan teknologin visa oss människor som stiger till himmelen och solen som skiner, det är bra. Integreringen av konst, dans och musik är sagolik.

Huang sade att konstnärer och folk som älskar musik och dans i Taichun måste se Chinese Spectacular. Han sade att han skulle gå hem och promota Spectacular för att det är en så “meningsfull” föreställning.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-10/67278.html