"Spectacular är det vackraste jag någonsin sett"
Kirsti Pollanew på Chinese Spectacular i Tammerfors, Finland. (Jan Jekielek/The Epoch Times)


Var i Finland kan man få smakprov på 5 000 år av traditionell kinesisk kultur på en enda kväll? Svaret är i Tempere-tali i Tammerfors, där Divine Performing Arts presenterar den välkända Chinese Spectacular.

Bland dem som hittat dit den 31 mars fanns kontoristen Kirsti Pollanew.

– Jag uppskattade det verkligen. Jag tycker mycket om kinesisk historia och kultur. Jag tyckte om allt, jag gillade musiken väldigt mycket, speciellt trummorna, det berör en på djupet. Jag gillar även danserna, kostymerna. Det är väldigt, väldigt harmoniskt och vackert för mina ögon.

Alexandra Dvoryanchikova, som forskar vid universitetet, var lika imponerad.

– Jag tycker verkligen om den här showen, de glada färgerna och koreografin. Jag tyckte även om numret i den första delen, det som visar havet och vågorna, det var så vackert. Väldigt verkningsfullt. Och så tyckte jag väldigt mycket om ljudet av den traditionella kinesiska violinen.

Dvoryanchikova tänker på erhun, ett tvåsträngat instrument känt för sitt breda register av toner och sitt fylliga, kvardröjande ljud. Hon tillägger att Segertrummorna och Tang-hovets trumslagare var ”ganska drivande”.

– Det är som en fantasi, säger sekreteraren och turistguiden Pirkko Tillman-Kantola.

– Jag gillar sångarna och musiken. De sjunger poesi och deras uttryckssätt – det är rörande. Varje scen är meditation för ögonen. Jag tycker om det eftersom det uttrycker något vackert och meditation och känslor, och varje ögonblick har det. Det är det vackraste jag någonsin sett. Det är så vackert. Jag hoppas att det inte är sista gången och att de kommer hit igen, sade mamman Anne Diaz Tilleman och satte ord på vad många känner för Divine Performing Arts.

För mer information om Divine Performing Arts kommande föreställningar, gå in på www. Divine PerformingArts.org.

The Epoch Times är en av Chinese Spectaculars mediapartner.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-31/68387.html


Alexandra Dvoryanchikova, som forskar vid universitetet, fick uppleva Chinese Spectacular i Tammerfors på måndagkvällen. (Lixin Yang/The Epoch Times)

Alexandra Dvoryanchikova, som forskar vid universitetet, fick uppleva Chinese Spectacular i Tammerfors på måndagkvällen. (Lixin Yang/The Epoch Times)