Spädbarn svalt ihjäl sedan polisen arresterat modern


En flicka på åtta månader svalt ihjäl i Yancheng City, Jiangsuprovinsen,  Kina i juni 2005 efter att polisen arresterat hennes mor, en Falun Gong-utövare, och lämnat barnet ensamt.

Enligt uppgifter till ET upptäckte en granne tragedin och tillkallade polis efter att hon sett fluglarver från barnets lik kräla utanför porten.

Enligt pålitliga källor upptäckte myndigheterna i Yancheng City många exemplar av ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” i mitten av juni i år. De drabbades då av panik. 610-byrån och polisen genomsökte tillsammans lokala Falun Gong-utövares hem utan förvarning. De arresterade alla som innehade exemplar av ”Nio kommentarer om kommunistpartiet”.

Det har uppskattats att över 30 Falun Gong-utövare arresterades i hemlighet. Fru Gu, en 28-årig utövare tog mestadels själv hand om sin åttamånaders baby eftersom hennes man arbetade i en annan stad större delen av tiden. Polisen förde med våld bort Gu, och lämnade barnet ensamt i hemmet. Som ett resultat svalt barnet ihjäl och liket förruttnade i det varma vädret.

Polisen informerade Gus make om vad som hänt när han återvände hem. Då hade platsen städats upp. När mannen bad att få träffa sin fru, sade polisen till honom att fallet hade bedömts vara politiskt, så för tillfället fick han inte träffa sin fru. Gus make var för rädd för att säga något.

Grannarna som kände till historien vågade inte diskutera saken. Var de drygt 30 arresterade Falun Gong-utövarna, inklusive barnets mor, befinner sig är inte känt. Familjer har till och med tvingats att betala 240 yuan per månad till 610-byrån och polisen för ”uppehälle”. När familjen frågade var deras anhöriga befann sig vägrade polisen att berätta.

Vår källa säger att efter gripandena meddelade polisen att en belöning på 10 000 yuan skulle utbetalas för upplysningar om exemplar av ”Nio kommentarer om kommunistpartiet”. Alla upplysningar som avslöjade att två eller fler Falun Gong-utövare samlats skulle belönas med 300 yuan.

Fru Liao Shiying, en 56-årig Falun Gong-utövare var bland dem som arresterades i år. Hon arresterades för att polisen fann att ett frimärke på ett kuvert i hennes hem var likadant som det på ett kuvert funnet på det lokala postkontoret, vilket innehöll ett exemplar av ”Nio kommentarer om kommunistpartiet”. Var Liao befinner sig är för närvarande okänt.

Engelsk version:
http://www.theepochtimes.com/news/5-11-13/34531.html