Sossarna förlorade på attityd
Insändarskribenten hoppas att socialdemokraterna ger den nya regeringen en chans att visa vad den går för, i stället för att attackera och svärta ner. (Foto: AFP / Gerard Cerles)


Nu är jag hjärtligt trött på att höra hur oppositionspartierna så fort de hinner, lägger in nya stötar mot regeringen. Enligt mig förlorade socialdemokraterna för att de under hela valrörelsen enbart svärtade ner sina motståndare.

Hur trovärdigt är det när man börjar klaga direkt efter valet på den andre, när man själv haft makten i tolv år och lagt grunden till hur det är. Ge nu den nya regeringen en chans.. och hjälp dem att göra det bra. Bara på så sätt kan ni få tillbaka min respekt igen.

Förr i tiden röstade jag på socialdemokraterna. Nu skäms jag för hur de beter sig. *Kanske har de alltid varit så, men att jag inte uppfattat det mitt i egna problem. I alla debatter ska det klagas och ältas vad den andre parten gjort eller inte gjort.

Den nya regeringen vann för att det svenska folket önskar att de som ska styra landet kan samarbeta väl med andra. Varför låtsas som något annat. Det var uppenbart hela tiden innan valet. Man var lite allmänt trött på alla tomma löften om fri och rättigheter för de svaga grupperna som uppenbarligen inte alls stämde överens med verkligheten.

Jag känner mig lurad av socialdemokraterna. Varför lurad? Därför att jag en gång trodde på deras förskönande prat om att göra det lättare för de svaga grupperna i samhället. Tanken var fin och det verkade vara för de svagas bästa, men hur blev det egentligen.

När jag var 18 år och ensamstående med ett barn hade borgarna makten. Jag hade råd att leva hjälpligt då med hjälp av bidrag och en minimal lön. När socialdemokraterna strax därefter vann valet fick jag verkligen leva på randen av vad jag klarade av. Det var en oerhört tuff tid i mitt liv. Varje månad fick jag spara räkningar för att jag inte klarade av att betala andra för tillfället viktigare. Ibland var jag tvungen att gå till socialen. Det var det värsta. De var fruktansvärt förnedrande, de ville veta allt som hände i mitt liv. Jag var inte mogen att berätta. Jag litade inte på vuxna, de hade svikit mig hela livet. En gång valde jag kyrkan till hjälp istället, de var snälla och frågade inget, de respekterade mig och hur jag skötte mitt liv.

Sossarna skapade hela tiden en falsk bild av att det skulle vara ännu värre med borgerlig politik och jag trodde på dem, både mentalt och undermedvetet. Jag röstade flera gånger i rad på socialdemokraterna enbart för att jag inte vågade annat. Efter hand har jag förstått att de alltid kör med skrämselpropaganda för att vinna val och röster.

Inför det sista valet i september förra året arbetade jag inom industrin. Socialdemokraternas fackliga tidningar och (sk) informationslappar, låg utspridda överrallt med sin skrämselpropaganda. De spred en dålig atmosfär och stämning på jobbet. Är det så Ni (socialdemokrater) vill att folk ska leva och må? Det tycker inte jag är värdigt människor. Stackars de som inte kan se igenom ert spel. De som känner sig ledsna, förfördelade, arga och avundsjuka på de som har det lite bättre i samhället. Är det så att ni vill att ALLA ska vara fattiga? Varför inte uppmuntra folk att göra rätt för sig, i stället för att skapa avunsjuka på de som har det lite bättre?

Jag vill se rakryggade ledare som tänker på att även framtidens människor lever i fred och frihet. Och framför allt, visar respekt för andra människor, även de med annan politisk tro.