SOS! Min far befinner sig i stor fara efter att ha förespråkat demokrati i Kina


Bäste läsare!

Mitt namn är Kuo Jia; min far heter Jia Jia. Den 22 oktober 2006 åkte min far till Taiwan som turist och lämnade sitt resesällskap så fort han fick chansen. Han ansökte om politisk asyl hos den taiwanesiska regeringen.

Min far är generalsekreterare och juridisk representant för China Shanxi vetenskaps- och teknologiexperters förening. Han är också styrelseordförande i Gold Experts Services Co. Ltd, chef för National Experts Network Center och han leder strategigruppen för Kinesiska expertkommittén.

Min far är också en hängiven aktivist för frihet och demokrati i Kina. Det är anledningen till att han aldrig har gått med i det kinesiska kommunistpartiet (KKP) eller någon av dess organisationer. Under de senaste åren har han distribuerat boken Nio kommentarer om kommunistpartiet och berättat sanningen om KKP för det kinesiska folket.

Han har öppet tillkännagivit att han vill störta KKP:s diktatoriska styre och förverkliga frihet och demokrati i Kina. Han har också å hundratals medlemmars vägnar uttryckt deras önskan om att hoppa av KKP. Han planerar att bilda ett nytt demokratiskt parti.

På grund av KKP:s intensiva press på den taiwanesiska regeringen, och av andra okända anledningar, beslutade den taiwanesiska regeringen att deportera min far till Fastlandskina. Turligt nog hjälpte emellertid några rättfärdiga personer min far så att han kan stanna i Hongkong i sju dagar.

Som Jia Jias ende son stödjer jag helt och fullt min fars politiska agenda och hans agerande. Jag hoppas att de godhjärtade och rättfärdiga människorna i världen kommer att stödja oss.

Den kinesiska historien visar att det är omöjligt för KKP att förverkliga demokrati i Kina. KKP:s essens gör att det till karaktären är en diktatur som använder våld, falskhet, förtryck och terror.

I förespråkandet av demokrati i Kina måste vi gå till handling. I Kina idag finns det närmare 15 miljoner människor som har hoppat av de olika kommunistorganisationerna. Det är också många av partimedlemmarna som vill ha demokrati i Kina.

Demokrati i Kina kommer att bli verklighet. Det är ingen tvekan om det. KKP närmar sig slutet.

För att gå vidare med sina politiska mål med att försöka hjälpa det kinesiska folket har min far lämnat ifrån sig alla sina tillgångar, givit upp sin bekväma livsstil, lämnat sina höga positioner i samhället, och givit upp sin karriär.

Den här händelsen har skakat om KKP och gjort dem mycket oroliga.

Nu har min far bara fyra dagar kvar [detta skrevs 28 oktober] på sitt transitvisum; på tisdag den 2 november går det ut och han måste åka tillbaka till Kina. Situationen är mycket kritisk. KKP kan plåga honom när som helst.

I går fick jag information om att polisen i Tai Yuan sökte igenom min fars kontor. Om han blir deporterad tillbaka till Fastlandskina kommer hans liv att vara i fara. KKP är mycket ondskefullt.

Som vi alla känner till har den välkände kinesiske människorättsadvokaten Gao Zhisheng fått ett mycket brett stöd av rättfärdiga människor i världen. Han blev dock ändå arresterad av KKP nyligen. Hans fall visar att KKP har gått till ytterligheter. Det blundar för mänskliga rättigheter och bryr sig inte om vad omvärlden tycker.

Om min far skickas tillbaka till Kina kommer han att bli dömd till fängelse. Han kan få livstid eller till och med bli dömd till döden.

Förra året dömdes en kvinna i Shijiazhuang, Sun Li, till fem års fängelse bara för att hon ägde ett exemplar av boken ”Nio kommentarer”. Den 24 januari kungjorde Allmänna säkerhetsbyrån ett förbud mot att äga boken.

KKP letar efter folk som offentligt har hoppat av KKP, ungdomsförbundet och de unga pionjärerna. Att övervaka hur distributionen av ”Nio kommentarer” fortskrider och hur ”Hoppa av KKP-rörelsen” sprids är deras huvudsakliga jobb numera. KKP har gjort det till sin policy att utdöma de hårdaste straffen i de fall som rör ”Nio kommentarer” eller ”Hoppa av KKP.”

Min far har redan blivit en av nyckelfigurerna i den kinesiska demokratirörelsen. Om han blir förföljd av KKP, då kommer demokratirörelsen i Kina att bli påverkad. Andra demokratiaktivister kommer att tappa modet.

För mänsklighetens, frihetens och demokratins skull vädjar jag härmed till alla regeringar i världen att komma till min fars undsättning. De som älskar frihet och demokrati, var snälla och stöd min far omedelbart. Jag vädjar till Hongkongs regering att beskydda min far och stödja demokratins sak, så att vi kan åstadkomma demokrati i Kina.

Tack så mycket för Er tid och uppmärksamhet.

Vänligen

Jia Kuo