Sony tar sikte på Apple's iPhone
En modell av Sonys portabla PlayStation på en show i Tokyo.


Elektronikjätten Sony Corp använder sin populära Playstaion Portable (PSP) för att konkurrera med Apple’s iPhone.

Det japanska företaget rapporterade en dyster förlust på 391 miljoner dollar på grund av fallande priser på produkter och en svag efterfrågan från kunder på grund av lågkonjunkturen. Ett område som företaget försöker att stärka är videospel. Sony presenterade nyligen en smalare version av sin PS3 konsol.

Genom att Apples iPhone och iPod Touch har blivit så populära för dess möjligheter att spela spel på dem, så presenterade Sony några förbättringar denna vecka så att PSP bättre ska konkurrera med iPhone.

Sony Computer Entertainment America lanserade denna veckan ett “minis” erbjudande som är en sektion i PlayStation-affären som säljer nerladdningsbara spel för PSP för att sammanfalla med lanseringen av ”PSPgo”, vilken är en mindre version av PSP konsolen.

– Minis är ytterligare en del av våra samlade ansträngningar att öka innehållet på PlayStation-affärer när efterfrågan på digitalt innehåll kommer öka i och med lanseringen av PSPgo, sade Eric Lempel som är chef för Playstation Network and Strategic Planning i ett uttalande.

– Minis kommer ge utvecklare möjligheten att skapa och dela med sig av en variation av nytt och gammalt innehåll som i vissa fall bara finns tillgängligt på PSP.

De nya spelen är mindre och mer lättvindiga till sin natur och liknar de som finns tillgängliga på iPhones plattform.

Dessutom utannonserade Sony i veckan en ny egenskap på PSP som konkurrerar med Apples smartphone – en ny digital läsare. Denna digitalläsare kommer debutera i USA i december med företaget partners för ”Digitala serier” vilket inkluderar Marvel Comics, IDW Publishing och iverse Media. Populära titlar på serier som kommer ingå är X-Men, spindelmannen, Transformers och Archie.

Medan allt pekar mot att Sony tävlar öga mot öga med Apples Iphone om den mobila spelindustrin, sår är Sonys Chere snabba med att bagatellisera denna konkurrens.

– Det är totalt annorlunda. Detta är en sorts nytt program. Vi har våra omfattande spel och det som kommer nu är något mer i detta erbjudande, sade Eric Lempel i en intervju med Gamasutra.com.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/21293/