Sonen till fågelinfluensasmittad insjuknade också
Ett nytt fall av H7N9 har bekräftats i Shandongprovinsen. Man har funnit viruset hos den 4-årige sonen till en patient med fågelinfluensa i staden Zaozhuang. Bilden visar en pojke som leker med duvor på Folkets torg i Shanghai den 7 april 2013. (Foto: ChinaFotoPress via Getty Images)


Den 4-årige sonen till en patient med fågelinfluensa i Shandongprovinsen har också smittats av H7N9-viruset, enligt lokala hälsovårdsmyndigheter.

Pojken hade feber på lördagen och testresultatet följande dag visade att han smittats av viruset. Han lades in på sjukhus i staden Zaozhuang och hans tillstånd var stabilt när hälsodepartementets rapport kom.

Hans far var den första personen i Shandong som konstaterades vara smittad med H7N9. Det här är ett av flera erkända ”familjekluster” där flera i en familj smittats. Det lokala hälsodepartementet säger att det inte finns några bevis för smitta från människa till människa.

Fastän fadern inte har haft någon kontakt med höns rapporterade Jinan Times att familjen bor nära en marknad med levande fjäderfä.

Den nya fågelinfluensastammen har hittills enligt uppgift drabbat 126 personer och det 24:e dödsfallet konstaterades i Shanghai på måndagen. Antalet fall ökade med fem, i fyra olika provinser på söndagen, enligt regimens språkrör Xinhua.

I förra veckan upptäcktes viruset i Taiwan, efter att en affärsman som besökt fastlandet återvände hem. Hongkongs immigrationsmyndigheter och sjukhus vidtar extra försiktighetsåtgärder när turister från fastlandet anländer för att fira ledigheten kring första maj.

Översättning till engelska av Hsin-Yi Lin. Skriven på engelska av Cassie Ryan.

Översatt från engelska