”Som att hamna i det forna Kina”
Guo Shuren och hans 90-åriga mor. (Foto: Xin Fei/ Epoch Times)


– Som att föras tillbaka till det forna Kina, sade en 90-årig kines efter att ha sett sin tredje föreställning av Chinese New Year Spectacular, på Nokia Theatre i Los Angeles 19 januari . Den i Los Angeles bosatte Guo Shuren, kom för att titta på föreställningen med sin 90-åriga mor.

De kommenterade båda showen som mycket upplyftande och att koordineringen var väldigt bra.

– Det är ett förstklassigt framträdande, sade Guo och fortsatte:

– Jag har sett framträdanden sedan jag var liten, men inget går att jämföra med det här. Detta är den bästa show jag sett.

Guo överraskades av att showen delger sitt budskap på ett vaket, konstnärligt sätt. Han tyckte att den var mycket mjuk och utan predikningar, och var det bästa sättet att sprida ett budskap till samhället.

Guo blev särskilt imponerad av dansen ”Medvetenhetens styrka” vilken visar hur polis misshandlar Falun Gong-utövare i Kina. Misshandeln väcker vrede hos folket, de reser sig och är enade försvaret av utövarna – en mor och dotter som berättar sanningen om förföljelsen av Falun Gong.

Guos mamma var angelägen om att få prata med Epoch Times reporter:

– Showen är väldigt meningsfull, nuförtiden känner inte unga människor till den traditionella kinesiska kulturen. Föreställningen är en bra upplysning om det.

– Jag har inte sett ett sådant här bra framträdande på många år, inget kan jämföras med det, inte ens från då jag var ung. Det känns som om jag hade kastats tillbaka till riktigt forna tider, sade Guos mamma.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-1-22/64496.html