Solveig Ternström: ”En väldig kick-off i hjärtat”
Skådespelerskan och riksdagspolitikern Solveig Ternström såg på tisdagen Shen Yun för andra gången och var förtjust. (Foto: Roger Luo)


Dramatiskt klädd i rött och svart kom Solveig Ternström till Shen Yun Performing Arts andra föreställning på Cirkus i Stockholm. Hon kunde se showen med både skådespelarens ögon och politikerns ögon.

– Jag var här förrförra året också. Jag tycker att det är en fantastisk föreställning. Det är helt otroligt vad de gör. Det är en storartad konstnärlig upplevelse och ett så fantastiskt gäng. Vilken kraft och disciplin, vilken skönhet. Det är en fantastisk föreställning.

Solveig Ternström är den kända skådespelerskan som blev politiker för att hon upptäckte problem i samhället och trodde att hon kunde göra något åt det. Som riksdagspolitiker har hon haft en lärorik tid, som hon nu vill avsluta, och hon säger:

– Jag skulle önska att de flesta människor ibland kunde komma in i ett politiskt tillstånd för att se vad vår demokrati är.

Hon menar att det finns mycket att diskutera kring demokrati, liksom det finns mycket att diskutera kring motsatsen, diktatur.

– Tänk dig själv om vi i Sverige inte skulle få diskutera eller beskriva vår gamla historia. Det är ju fruktansvärt, säger Solveig Ternström efter föreställningens slut.

I föreställningen skildras den gamla traditionella kinesiska kulturen men även hur diktaturen drabbar enskilda människor i dagens Kina.

– De mörka sidorna hos en diktatur är hur man behandlar människor som har en annan syn och inte får idka sin gamla kultur.

Ternström menar att ”varje människa som ser den här föreställningen får en väldig ”kick-off i hjärtat”. Som den drivna skådespelerska och producent hon är, är hennes åsikt från det perspektivet, att föreställningen kan få en otrolig betydelse.

Efter föreställningen var det en mottagning och där hörde Solveig Ternström en talare säga att man vinner över diktaturer med det varma hjärtat.

– Det är starkare än något annat, säger hon och fortsätter:

– Sedan är det ju en fröjd för ögat med dansen och musiken, men den har något mer att säga. Och det tycker jag kom fram ännu mer denna gång och det tycker jag var bra. De gör en stor insats i världen.

Kommande föreställningar

Torsdagen den 8 april kommer Shen Yun till linköping, Konsert & Kongress. Därefter finns möjlighet att se uppsättningen i Oslo i Norge den 10 och 11 april. Läs mer på: ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.