Snälla, låt världen få veta
Demonstranter håller upp en banderoll för att stödja Falun Gong, i centrum av Kuala Lumpur den 18 april 2008.(Foto: Tengku Bahar/AFP/Getty Images)


Jag är en Falun Gong-utövare som bor i USA. Jag vet att ni ofta publicerar artiklar om Falun Gong och hur vi förföljs av det kinesiska kommunistpartiet (KKP). Så jag ville låta er få höra om ett nytt sätt som de sprider felaktig information på för att samla stöd och förståelse för deras olagliga och omoraliska förföljelse.

Jag går ofta in på en populär hemsida, som jag kan kalla YourTV, för att se vad folk säger om Falun Gong och KKP:s förföljelse. Jag pratade med (skrev egentligen till) en person som var ganska grov i munnen, som nämnde att KKP förföljer Falun Gong eftersom de är rädda för ett nytt Taiping-uppror. Jag har hållit på med det här i över nio år men det här var första gången jag hörde talas om Taiping-upproret.

En annan gång jag hörde den här kommentaren om Taiping-upproret som en ursäkt för att förfölja Falun Gong var när jag var i parken nära mig. Jag går ofta dit på helgerna för att prata med folk om Falun Gong och KKP:s förföljelse. När jag stod där och delade ut informationsblad kom två äldre vita män förbi. De avböjde mitt informationsblad och förklarade att de just kommit tillbaka från en resa till Kina. ”Har du varit i Kina?” sa en av männen fordrande. Han implicerade att jag omöjligt kunde veta vad som försiggår i Kina om jag inte varit där. Jag sa till honom att jag inte har varit i Kina, men att jag har läst tusentals personliga redogörelser av KKP:s förföljelse på hemsidan www.clearwisdom.net.

Sedan pratade de på om vad de hade “lärt” sig från reseguiden i Kina. Berättelsen innehöll ”någon tokig kristen” (det var de orden de använde) som startade ett uppror och till slut dödade miljontals kineser och nu försöker KKP att förhindra ett till Taiping-uppror. Jag var verkligen chockerad och visste knappt vad jag skulle säga. Det var knappt jag kunde mumla orden ”Falun Dafa är bra” innan de skyndade iväg.

Jag kommer ihåg att jag läste något liknande i er serie om Nio kommentarer om kommunistpartiet så jag gick dit för att se vad det handlade om. I fotnoten till kommentar sju hittade jag en skildring som säger att Taiping-upproret var en sammanstötning mellan det kejserliga Kina (inte KKP) och folk som inspirerats av en mystiker som också var konverterad kristen och att minst 30 miljoner människor dog.

Kanske fungerar den här nya taktiken eftersom den baseras på en verklig händelse som hade så förödande konsekvenser. Men det verkar inte vettigt. Det är sant att uppror leder till krig och att folk dör i krig. Det är också sant att en del religioner använder våld för att uppnå sina politiska mål. Men inget av det där har något att göra med oss. Falun Gong är en kultiveringsmetod för att förbättra en persons sinne, kropp och själ. Det gör det inte till en religion eller ett uppror. Falun Gong är inte heller en politisk rörelse. Vi har inga intressen av politisk makt och vi använder bara fredliga medel för att försöka få slut på förföljelsen. Falun Gong är oskyldig till vilket brott som helst.

Jag hoppas ni vill publicera det här brevet så att fler människor kan se sanningen. Falun Dafa är bra och är inget av det som KKP hävdar. Det finns inget försvar för att förfölja Falun Gong.

Mark Matthews
San Diego, Kalifornien

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/22203/