Sms-avier ökar e-handel


Den traditionella handelns tillväxt har minskat på grund av den svagare konjunkturen. Detta förhållande har inte påverkat handeln över internet, som under andra kvartalet istället ökade med drygt 21 procent.

E-handelsföretagens bedömning är att försäljningen fortsätter att öka under resten av året. 81 procent av konsumenterna tror starkt på e-handel, medan 58 procent av e-handelsföretagen inte är så optimistiska.

Prognosen för e-handelns totala omsättning 2008 beräknas passera 21 miljarder kronor, vilket är 4 procent av den totala detaljhandels omsättning.

En e-handelskonsument vill ha sin beställda vara snabbt och företagen använder sig alltmer av sms-avier. I ett pressmeddelande från Posten, säger Anders Holm, chef för Posten Logistik Sverige:

– Vi upplever att fler av våra kunder ställer krav på snabba leveranser och även den växande skaran av e-handelskunder vill ha sina varor snabbt och säkert. Smarta lösningar för företagen och deras kunder, som exempelvis sms-avisering, är också uppskattade. De bidrar till att konsumenterna kan hämta ut sina varor än snabbare. Det är två viktiga ingredienser till att e-handelns tillväxt fortsätter.