SMS används för att stödja avhopp från KKP
Efter trenden att skriva meddelanden på kinesiska sedlar har textmeddelanden blivit ny trend för att sprida ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” (Nio kommentarerna) och hjälpa människor att lämna det kinesiska kommunistpartiet. (Foto: Cancan Chu/Getty Images)


Efter trenden att skriva meddelanden på kinesiska sedlar har textmeddelanden blivit den nya trenden för att sprida ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” (Nio kommentarerna) och hjälpa människor att lämna det kinesiska kommunistpartiet (KKP) och dess organisationer. Det är något som ökar i hela landet.

Under senare tid har fastlandskineser informerat Epoch Times om att de tillsammans med sina vänner och familjer runt juletid fick textmeddelanden om de ”Nio kommentarerna” och att lämna KKP. Förutom text innehöll meddelandena även ljud och filmmaterial. Många valde att lämna KKP och dess organisationer genom dessa sms.

En internetanvändare från staden Wuxi fick ett sms från utlandet med en animation och en julsång. Han sade följande till Epoch Times:

– God Jul! Så stor är himlen och jorden – vart är människor på väg? Förlorad är vägen dunkel så låt sanningen bli din kompass. När katastrofer uppträder favoriseras varken rik eller fattig. Men det finns en väg ut – Skynda dig att finna det som är sant! Tryck 1 för att lämna KKP, 2 för att lämna KKP:s ungdomsgrupp, 3 för att lämna KKP:s unga pionjärer…

På grund av julsången som var med så skickade han textmeddelandet vidare till sina vänner och några av dem svarade tillbaka: ”Smart, det är riktigt klyftigt.”

Han sade att en internetvän hjälpt honom att lämna KKP:s ungdomsgrupp och KKP:s unga pionjärer när de chattade för två år sedan. Senare såg hans föräldrar meddelandet: ”Rädda ditt liv genom att lämna KKP, stå upp för himlen och stödj rättvisan” på kinesiska sedlar. De bestämde sig för att, tillsammans med 20 andra anhöriga, lämna KKP.

En internetanvändare från Wuxi sade:

– Tidigare var det bästa sättet att kritisera KKP att sätta upp affischer på väggar, men väldigt få fick tillfälle att se dem. Nu, med informationssamhället, kan man använda alla möjliga typer av media för att uttrycka sina starka känslor mot KKP. Man kan berätta sanningen genom internet, skriva meddelanden på sedlar och skicka textmeddelanden per telefon. Även om de som fått tillgång till sanningen inte säger något så vet de faktiskt att det är oundvikligt att KKP kommer att få stiga ner från historiens scen.

En Falun Gong-utövare från Peking skickade textmeddelanden om att stoppa förföljelsen av medutövare och fick svaret ”OK!” från en tjänsteman på den lokala 610-byrån samt svaret ”Jag fattar!” från chefen för ett lokalt interneringscenter.

Falun Gong-utövaren förklarade: ”Mobiltelefoner är mer privata än affischering och meddelandena kan sparas så att mottagaren kan tänka på saken. Eftersom de flesta mobiltelefoner är privata kan meddelandena riktas direkt mot mottagaren för att därigenom få en bättre effekt. Det finns för närvarande 500 miljoner mobilanvändare i Kina. Textmeddelanden kommer att ha en enorm inverkan i att avslöja KKP’s onda natur och väcka folkets samvete att följa den oundvikliga trenden att lämna KKP.”

En vädjare från Peking berättade nyligen för Epoch Times att de under en period nu fått textmeddelanden om de ”Nio kommentarerna” att lämna KKP och meddelande som avslöjar KKP:s förföljelse av Falun Gong-utövare. När de följde länken i meddelandet hittade de webbplatsen Dajiyuan (Den kinesiska versionen av Epoch Times). De kunde därigenom nå mycket information som de aldrig skulle haft tillgång till annars. De valde alla att lämna KKP.

En vädjare från Liaoning fick en skypelänk i ett textmeddelande. Han följde länken och laddade ner en mjukvara för att bryta igenom internetblokaden. Genom mjukvaran kunde han se internetsändningen av NTDTV:s ”Holiday Wonder show” på nyårsafton, tillsammans med andra filmer såsom ”We Tell the Future” och ”False Fire at Tiananmen Square”. Han sade:

– Om alla i Kina kunde se dessa filmer idag skulle KKP vara borta imorgon.

Han skickade länken vidare till sina internetvänner genom QQ och skapade en grupp för mänskliga rättigheter.

– Oavsett vilka metoder KKP använder för att blockera meddelanden om att lämna KKP och dess organisationer så är deras ansträngningar förgäves. Effekten av textmeddelanden ska inte underskattas, sade vädjaren från Liaoning.

Översatt från version