Slappna av med lemonad och iste
Njut av iste och lemonad utomhus för att friska upp dig en varm sommardag. (Foto: Sandra Shields/The Epoch Times)


Sätt dig i ett skuggigt hörn i trädgården, slappna av och smutta på dessa två uppfriskande sommardrinkar.

Lemonad

2 ½ liter (ger 10 glas)

    *6 stora citroner
    *250 ml socker (1 kaffekopp)
    *2 liter kallt vatten (7 till 8 koppar)
    *250 ml kokande vatten (1 kopp)

Pressa citronerna och häll över det i en tillbringare. Tillsätt socker och kallt vatten och rör tills sockret har löst sig. Ställ det åt sidan. Skala av citronskalet med en potatisskalare och lägg det i en skål. Tillsätt kokande vatten. Låt det stå tills vattnet kallnat. Avlägsna sedan skalet. Låt inte skalet ligga kvar i vattnet efter att det har kallnat, då blir lemonaden bitter. Tillsätt citronvattnet till juiceblandningen och ställ den i kylskåpet tills den är väl kyld. Variation: För att ge lemonaden en färgglad nyans och fruktig smak kan man tillsätta mosade blåbär, jordgubbar eller hallon. Låt det dra i en timme och sila sedan lemonaden innan servering. Tillsätt mineralvatten för att få lite fräs på det.

Iste

2 liter (ger 8 glas)

    * juicen från en citron 
    * 60 ml socker (¼ kopp)
    * 500 ml kallt vatten (2 koppar)
    * 4 tepåsar koffeinfritt te
    * isbitar
    * skivad citron 

Doppa glasens kanter i citronjuice och sedan i socker för att göra en sockerkant runt varje glas. Koka upp vattnet. Häll det över tepåsarna och låt det dra i 20 minuter. Ta bort tepåsarna. Detta ger ett koncentrerat te. Häll det koncentrerade teet i en tillbringare som rymmer 2 liter och tillsätt vatten tills tillbringaren blir full. Täck över och ställ i kylskåp eller servera genast genom att tillsätta ett dussin isbitar och kallt vatten. Häll teet i glasen och tillsätt isbitar, en citronskiva och socker efter smak. Tips; För att servera en extra kall förfriskning, kyl glasen i kylskåpet innan servering.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/life/lemonade-iced-tea–recipe-2208.html