Släktträff på DPA i Århus
Oskar Björk, Anna och Anne Mette Mårtensen var några i den släkt som såg Shen Yun Divine Performing Arts tillsammans i Århus. (Foto: Hans Bengtsson)


En släktträff med ett 30-tal personer i olika åldrar från hela Danmark passade på att uppleva Divine Performing Arts (DPA) i Århus på måndagen.

81-årige Poul hade bjudit in till släkten, för att fira sin födelsedag, till showen i Musikhuset i Århus. Där fick hans anhöriga uppleva en kultur som fick liv då den Gule kejsaren pekade ut vägen för den kinesiska historien för 5 000 år sedan. Något som också var temat för showens första nummer: ”De fem årtusendena börjar”.

Anne Mette Mårtensen arbetar på universitetsbibliotek och var mycket tacksam för möjligheten att få uppleva föreställningen.

– Jag tycker de är duktiga. Det märks inte minst på musikerna att de är mycket skickliga, säger hon.

Dottern Anna var med och såg föreställningen. Hon var mycket förtjust och berättade att de har en skiva hemma med vacker kinesisk musik.

Även släktingen Peter Andersen gillade vad han såg:

– Det var gott. Tekniskt var det fantastiskt.

Vad gäller de vackra danserna rekommenderar han sin hustrus synpunkter:

– Hon har bättre koll på de delarna. Jag är mer intresserad av de teknologiska lösningarna med scenens bakgrundsbilder, säger Pouls bror Peter.

Bakgrundsprojektionerna innebar en visuell fördjupning av scenen, och med hjälp av den kom många de gudar och buddhor som figurerat i Kinas historia med i föreställningen.

En annan släkting, Peder, tyckte det var en fantastisk föreställning som imponerade med dansen, kostymerna.

– Allting var helt enastående. Det var jag mycket imponerad av, sade han.


Hela släkten verkade glada och nöjda efter showen

Hela släkten verkade glada och nöjda efter showen


(Foto: Veronica Örfelth)

(Foto: Veronica Örfelth)