Skottdrama på högstadieskola i Rio – minst 12 döda
Släkt och vänner bär på en kista under begravning av en elev i Rio de Janeiro den 8 april 2011. (Foto: AFP/ Vanderlei Almeida)


En man med skjutvapen sköt och dödade minst 12 barn och vuxna på en skola i Rio de Janeiro innan han sköt sig själv på torsdagen.

Ytterligare 20 personer skadades i attacken på Tasso da Silveira-skolan i Realengo-distriktet i västra delen av staden.

Mördaren identifierades som Wellington de Oliveira, 24, en tidigare elev på skolan, rapporterade den officiella nyhetsbyrån Agencia Brasil.

Oliveira, som var en före detta elev, kom till skolan och låtsades att han skulle hålla föredrag för eleverna, innan han öppnade eld med handeldvapen, enligt nyhetstidningen the Guardian.

Ett ögonvittne sade att han hade sett 15-20 döda barn.

-Det är en massaker, en verklig massaker, sade Roni de Macedo, en brandman som hjälpte till med krishanteringen, till tidningen.

– Det är blod på väggarna, blod på stolarna. Där finns 15-20 döda tror jag. Jag har aldrig sett något som detta. Det är som någonting i USA.

Sky news rapporterade att mannen hade blivit skjuten i benet av polisen innan han vände vapnet mot sig själv. Flera nyhetsmedier rapporterade att mannen hade ett handskrivet självmordsbrev.

Översatt från engelska