Skönhet och intelligens: Fokuserar på designerna Alia och Jamil Juma


Intelligens och skönhet existerar verkligen. Vid den senaste modeshowen i New York träffade vi många designers vilka hade vetenskaplig och ingenjörsbakgrund. Med dessa artiklar vill vi lyfta fram designers som är begåvade med skönhet, stil och seriositet.

Från Toronto startade syskonteamet Alia Juma och Jamil Juma det lyxiga designermärket Juma.

Den före detta skådespelerskan och modellen Alia gick på George Brown College och jobbade som assisterande produktionsdesigner vid olika modehus. Hennes bror Jamil jobbade som strategisk investerare innan han klev in i modeindustrin och har examen från Biosystems Engineering från McGill University.

Varför detta byte? ”Jag tyckte ingenjörsjobbet var för tekniskt – jag är innerst inne en kreativ person,” sade han.

Angående inspirationskällan för deras kläder: ”Vi har rest mycket och vi lever i ett mycket eklektiskt område. Våra vänner inspirerar oss och vi får så mycket av andra människor,” fortsätter Jamil. De har levt på platser som Kenya, Kongo, Kazachstan såväl som över hela Nordamerika. De designar med utgångspunkten att skapa ett sofistikerat uttryck med inspiration från flera håll.

Deras utmaning nu är att nå den amerikanska marknaden som de gav sig in på förra säsongen. Om arbetet säger Jamil: ”Alla dagar skiljer sig åt. Man är designer ena dagen och jobbar som stylist på en show den andra. Man håller igång många olika saker samtidigt som designer.”

Deras vår- och sommarkollektion är eklektisk och ungdomlig, inspirerad av Mombasas färgrika stränder, musik från Colette No.7 och av electro, folkmusik och rock. För att se på deras märke Juma se: http://www.juma.ca.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-3-11/52673.html