Skolinspektör: "Jag önskar att jag hade kunnat ta med alla eleverna"


Mary Ruth Yates, assisterande skolinspektör på skolorna i Huntsville, välkomnade Divine Performing Arts (DPA) då de kom till Von Braun Center Concert Hall den 6 februari.

Hon tackade den New York-baserade artistgruppen för dess kreativitet, utforskandet och återupplivandet av mänsklighetens sanna, rättfärdiga arv som förkroppsligades genom klassisk kinesisk dans, musik, sång och dansdramer.

– Det var helt underbart. Min make, Bob, och jag uppskattade verkligen allt! Ifall jag var tvungen att välja ett ord , utöver energi och färdigheterna, skulle det bli ”grace”. Jag är helt tagen! De framförde det så naturligt. Det var underbart att se, nästan som havet, sade Yates.

Eftersom det är klassisk kinesisk dans har DPA:s dansare sin grundläggande träning. Showerna innehåller kinesiska, etniska danser och folkdanser, vilket medför unika aspekter av den kinesiska traditionella kulturen som är både autentisk och innovativ.

– Om jag fick önska mig något hade jag önskat att jag kunnat ta med alla elever hit ikväll och fyllt lokalen. Vi har nämligen talat om – i egenskap av engelsklärare för många år sedan – vi talade om hur litteraturens teman visar på att vi alla är… vad ska man säga… den mänskliga naturen, människor är alla lika.

DPA:s föreställningar förmedlar djupa budskap baserade på värderingar som kan härledas till det forna Kinas traditioner, vilka likväl skulle kunna appliceras i den moderna världen – att vara sann, god och kunna uthärda.

– I kväll kändes det som att vi fördes tillbaka och fick en glimt av det förgångna, det ger oss mycket hopp inför framtiden. 

Epoch Times är Divine Performing Arts stolta mediapartner. För mer information, se www.divineshows.se
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/11620/