Skoarbetarstrejk i södra Kina växer
Tusentals arbetare vid skofabriken Dongguan Yu Yuen, i Guangdongprovinsen, blockerade lokala vägar den 7 april. (Bild via Weibo.com)


Arbetare på ett fabrikskomplex som tillverkar sportskor i södra Kina har strejkat sedan två veckor tillbaka. Strejken har växt, och nu deltar 60 000 arbetare. Enligt Hongkongmedier har över 3 000 poliser skickats ut för att hålla de strejkande i schack.

Det stora fabrikskomplexet Yu Yuen Industrial, som omfattar 10 fabriker, ligger i Dongguan i den sydliga Guangdongprovinsen. Trots polisens försök att få stopp på strejken har de missnöjda arbetarna fortsatt.

I går kallades tusentals beväpnade poliser in från olika delar av provinsen för att försöka kväsa protesterna. Enligt uppgifter har några arbetare skadats i försöken att skingra de strejkande.

Arbetarna är upprörda över att fabrikens ägare vägrar att betala tillbaka socialförsäkringspengar, och att de inte lever upp till sina löften angående arbetarnas bostäder.

Rapportering av Carol Wickenkamp


Myndigheterna skickade hundratals poliser för att skingra demonstranterna, varmed några arbetare skadades. (Bild via Weibo.com)

Myndigheterna skickade hundratals poliser för att skingra demonstranterna, varmed några arbetare skadades. (Bild via Weibo.com)