Skådespelerska om Shen Yun: ”Det här kommer jag minnas för evigt”
Skådespelerskan och filmproducenten Kalpana Pandit vid Shen Yun Performing Arts föreställning på Lincoln Center i New York den 28 april, 2013. (Bild: NTD Television)


– Det här är ett av de bästa musikaliska och andliga dansnummer jag har sett i världen, sade skådespelerskan Kalpana Pandit efter Shen Yuns föreställning på Lincoln Center, New York den 28 april.

– Det här kommer jag alltid att minnas, tillade hon.

Kalpana Pandit var tidigare akutläkare men blev sedan skådespelerska och filmproducent. Hon har spelat i en rad filmer, musikvideor och tv-reklam.

Hon var i New York för att döma i en Bollywood-danstävling och passade då på att uppleva Shen Yun.

Shen Yun är ett New York-baserat artistkompani med målet att återuppliva den gudomligt inspirerade 5 000 år gamla, traditionella, kinesiska kulturen.

Pandit sade att ”djupet hos den här vackra kulturen” har en mycket djupgående mening, särskilt i dagens värld.

– Jag upplever att avsaknaden av andlighet orsakar många av dagens problem hos de unga, sade hon.

– De har ingen grund att stå på, eftersom de saknar begrepp om vad som är viktigt för att tillfredsställa själen.

– Jag tror att den djupa andlighet man ser i shower som den här, väcker upp någonting och jag hoppas att den här sortens shower hjälper folk att utforska vad det är, sade Pandit.

I några av sina dansnummer presenterar Shen Yun paradisiska och himmelska världar. Genom dräkternas färger, dansens gudomliga natur och de digitala bakgrunderna som görs med patenterad teknologi, förs publiken dit.

Framträdandet gav pandit en kontemplativ känsla.

– Det finns någonting som drar i en djupt inuti, det ger en känsla av att tillhöra jorden. Det var vad jag kände, särskilt när de visade alla himlarna och jorden, sammanhanget och kopplingen, sade hon.

– Jag skulle vilja att den här föreställningen når varenda hörn av världen så att alla får se den. Det skulle vara fantastiskt om den en dag kunde komma till Indien så att folket där får se den. Det här är underbart, det är perfekt. Jag önskar att andra shower kunde nå upp till den här nivån.

Klassisk kinesisk dans är det centrala i Shen Yuns föreställningar och den framhävs av handgjorda dräkter, digitala bakgrunder och en orkester som förenar både klassiska västerländska och kinesiska instrument.

Men det finns mer hos Shen Yun än det som syns på ytan.

”Gräver man lite djupare upptäcker man ett helt hav av traditionell kinesisk kultur. Dödliga och gudomliga varelser blir på scenen till en enhet” står det på Shen Yuns hemsida. Dessutom kommer hela spannet av principer och dygder från kinesisk kultur ”till liv” genom framträdandet och ”flödar ut över publiken”.

– Jag ska rekommendera det här till alla mina vänner, eftersom det är något som uppenbarligen är flera tusen år gammalt. Den traditionella kulturen når fram på grund av den urgamla konstformen, sade Pandit.

NTD Television, Ivan Pentchoukov och Zachary Stieber rapporterade.

Översatt från engelska.

New Yorkbaserade Shen Yun Performing Arts har tre danskompanier som turnerar samtidigt runt om i världen. Europaturnén 2013 avslutades den 13 april i Paris.

Epoch Times anser Shen Yun Performing Arts vara ett betydelsefullt kulturevenemang i vår tid. Vi har varit stolta mediepartners alltsedan Shen Yun startades 2006.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org.