Skådespelerska från Nya Zeeland: "Absolut storslaget"
Jennifer Ward-Leadland, skådespelare och ordförande i Nya Zeelands skådespelarorganisation, delade med sig av sina tankar om shown efter föreställningen. (Foto: Matthew Ytsma/The Epoch Times)


Aucklands berömda ASB teater i Aotea Center stod som värd fredagen den 30 april, för premiären av Shen Yun Performing Arts världsturne 2010.

– Jag tycker att dansen var absolut storslagen. Och det jag är mest imponerad av är mångfalden. Jag hade faktiskt inte räknat med sådana otroliga mängder av kinesisk dans, alltifrån mongoliska till tibetanska, säger Jennifer Ward-Leadland. 

Shen Yun är ett New York-baserat företag vars syfte är att återuppväcka Kinas, genuina och femtusenåriga, artistiska traditioner. 

Jennifer Ward-Leadland, som hade hört talas om showen genom skådespelarorganisationen, sa att hon var särskilt imponerad av dansarnas skicklighet, och beskrev uppträdandet som ”helt magnifikt”. 

– Man kan förstå att deras träning varit tuff och fantastisk, och vad gäller deras energi, samordning och lysande timing är det verkligen imponerande,” säger hon. 

Som ursprunglig styrelseledamot för Watershed-teatern, grundare för Den Stora Gruppen, förtroendevald styrelseledamot för Silo-teatern, har Jennifer Ward-Leadland arbetat inom teater, film, och tv-branschen på Nya Zeeland i över 25 år. 

2007 blev hon tilldelad titeln ”Officer of the New Zealand Order of Merit” för allt hon åstadkommit inom teatern och för samhället. 

Hennes upplevelser av Shen Yun menar hon har givit henne en helt ny och djupare förståelse för kinesisk dans, sade hon, särskilt mångfalden och stilen på dansen samt den atletiska biten som dansarna uppvisade.

– Ständigt förvånade mig de manliga kinesiska dansarna med sin häpnadsväckande kroppsliga rörlighet….Men du vet, kvinnorna är lika fantastiska! De dansar med liten ansträngning och till synes obesvärad lätthet, sade hon.

Reporter: Mathew Ytsma.