Skådespelerska: "Erhun var fantastisk "
Gen Hedberg såg Shen Yuns show på Cirkus onsdag den 18 mars. (Foto: Pirjo Svensson/Epoch Times Sverige)


Skådespelerskan Gen Hedberg, som är chef för teatern Dur & Moll i Stockholm, såg Shen Yuns föreställning  onsdag kväll på det anrika Cirkus på Kungliga Djurgården.

Gen Hedberg skapade för elva år sedan teatern Dur & Moll. Hennes teater har också en koppling till Cirkus genom att hon en gång i tiden fick Cirkus antika ridå som gåva till sin teater.

– Jag jobbar med masker och teater där jag berättar om Stockholms gamla historia, säger en leende Gen Hedberg.

Teater Dur & Moll är en unik teater som drivs som en ideell förening. Den ligger i ett kulturskyddat område i Stockholm. Gen Hedberg har haft många medarbetare under åren, men i huvudsak är det hon ensam som driver teatern.

Gen Hedberg har skapat kulturhistorisk teater från livet i det gamla Stockholm på 1700 och 1800-talet. 

Hon har haft över 500 spelningar för tjugo åskådare per gång (vilket är vad teatern rymmer), sammanlagt har omkring tiotusen personer sett hennes föreställningar.

Hon blev som många andra svenskar speciellt förtjust i erhuvirtuosen Xiaochun.

– Hon som spelade det gamla instrumentet, hon var fantastisk, och det var fantastiska färger, sade Gen efter föreställningen.

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts mediapartner. 20-21 mars uppträder Shen Yun Performing Arts på Konsert & Kongress i Linköping. För mer information besök www.shenyunperformingarts.org