Skådespelerska: ”Du är med dem på scenen”
Skådespelerskan Erica Cottrill såg Shen Yuns föreställning på lördagskvällen den 30 april. (Foto med tillstånd av NTD Television.)


Shen Yun Performing Arts New York Company fick publiken att resa sig och ge stående ovationer efter den sista föreställningen i den eleganta arenan Pasadena Civic Auditorium. Efter framträdandet i Pasadena, Kalifornien, reser danstruppen vidare till Orange County.

Skådespelerskan Erica Cottrill såg föreställningen lördagen den 30 april. Hon berättade entusiastiskt om sina intryck av Shen Yun, vars uppdrag är att återuppliva Kinas majestätiska kultur. Kina var en gång känt som ”Det gudomliga landet” och Shen Yun bjuder på traditionell musik, dans och folksagor.

– Du är med dem på scenen, bland färgerna, kostymerna och musiken. Och det känns som man får en andlig upplysning också. Det är nästan overkligt med alla färger och detaljer, sade Erica Cottrill.

De omsorgsfullt handgjorda färgsprakande dräkterna i lätta mjuka tyger har inspirerats av de många dynastierna från Kinas 5 000-åriga historia och från etniska grupper i olika regioner.

Erica Cottrill kommenterade den högspecialiserade klassiska kinesiska dansen och sade:

– Det är både dans och akrobatik, det är inte en typisk balett. Det är nästan ofattbart. Det är det verkligen.

Shen Yuns danser är inspirerade av akrobatiska tekniker som hopp, volter, vändningar och snurrar vilket har varit en del av klassisk kinesisk dans i tusentals år.

– Det är så väl avvägt och det känns som man innefattas i den kulturen. Det känns som man befinner sig någon annanstans.

En annan unik aspekt av Shen Yun är den stora orkestern med ett fyrtiotal musiker som blandar instrument från öst och väst för att skapa ett unikt sound.

– Jag njuter så, eftersom det finns så många svåra saker invävda. De är inte bara ballerinor som gör akrobatik, de är konstnärer, de spelar instrument och lär oss saker om kulturen som de flesta människor aldrig skulle få veta något om, tillade Erica Cottrill angående showens informativa och underhållande egenskaper.

Erica Cottrill uppmanade passionerat alla att själva uppleva Shen Yun:

– Oavsett om du är asiat eller inte finns det något för alla. Det är verkligen en bra föreställning. Jag rekommenderar att alla tar chansen att komma och se den. Jag kan varmt rekommendera alla att  ta med sin familj och gå och se den. Uppriktigt sagt, den är fantastisk, sade hon.

Laura Gu & Masha Savitz rapporterade.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska