Skådespelare Anthony Arandia: "Ett budskap om hopp"
Flamländska ”Johnny Depp” med sin flickvän Rebekka Vanderhaeghen. (Amy Sun/ Epoch Times)


Anthony Arandia, en skådespelare som ofta kallas för den flamländska ”Johnny Depp”, och hans flickvän, Rebekka Vanderhaeghen, dotter till modedesigner, Kaat Tilley, såg Divine Performing Arts (DPA) sista föreställning i Stadsschouwburg i Antwerpen den 25 februari.

Arandia värdesatte berättelser om den forna kinesiska kulturen och gillade särskilt scenen om ”Apkungens triumf”. Han är en av Kinas mest älskade karaktär och dyker upp på scen i den här bearbetade versionen från 1500-talsroman, ”Färden till Väst”. Berättelsen återspeglar magiska, moraliska och världsliga ting, vilket är mycket vanligt i traditionella kinesiska noveller.

– Föreställningen var utmärkt och riktigt inspirerande. Det fanns en hel del berättelser om bland annat Apkungen, som jag inte kände till. Så jag lärde en hel del nytt.

Arandia sade att han letade efter det symboliska i föreställningen för att kunna förstå hur den kinesiska kulturen fungerar och hur den utvecklades.

–  Jag studerade några år på en traditionell kungfuskola, så jag är en smula van vid det här. Jag njöt av showen.


Christina, som tidigare ägt ett Haute-Couture företag, tyckte att scenkostymerna var mycket vackert gjorda. (Foto: NTDTV)

Christina, som tidigare ägt ett Haute-Couture företag, tyckte att scenkostymerna var mycket vackert gjorda. (Foto: NTDTV)

Arandia blev berörd av ädelheten och medkänslan. I scenen från ett fängelse i Kina, blir en Falun Gong-samvetsfånge brutalt torteras nästan till döds. Hennes kidnappare slumrar till och upplever en syn där en gudomlig väktare besöker honom för att ta hans liv, som en vedergällning för det hemska han har utfört. Den förföljda Falun Dafa-utövaren vill av medkänsla skona mannens liv. Scenen om förbarmande bär ett budskap: Man möts av hemska följder om man förföljer oskyldiga människor.

– Jag gillade också berättelsen som sker i fängelset. Den bär också en symbolik om vad som har hänt i historien och hur saker plötsligt kan förändras. Kommunismen har haft en stor verkan på den kinesiska kulturen.

– Den är mycket välgjord, eftersom den bär på ett underbart budskap, att människor som förföljs och hotas av en totalitär regim har hopp.

Christina, tidigare ägare till ett Haute-Couture företag, och som har arbetat inom modebranschen under hela sitt liv satt också i publiken och blev förtjust i kostymerna.

– Kostymerna var mycket väl gjorda, mycket vackra, jag kan se det. Jag uppskattade det eftersom jag har tillverkat Haute Couture kläder under hela mitt liv.”

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/12742/