loadingLinköpings Broc Little jublar efter 2-0-målet mot Luleå. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Sport

Sjunde raka hemma för Linköping

Epoch Times

Luleå klarade av tre numerära underlägen. Men när Linköping fick upp farten i slutet av andra perioden var Luleå chanslöst. Amerikanen Broc Little hade klubban med i båda målen när Linköping grundlade 2-0-segern.

Luleå var bra med i bortamatchen och längst bak var Joel Lassinantti länge hundraprocentig. Drygt halva matchen hade gått när Linköping kopplade ett grepp som blev matchavgörande. Hemmalaget fick till långa anfall och till slut orkade inte tröttkörda Luleåspelare stå emot.

Efter 11.44 av mellanperioden hittade amerikanen Broc Little norrmannen Ken Andre Olimb, som mitt i anfallszonen sköt direkt och satte 1-0. Tre minuter senare var det Little som fick pucken serverad av Emil Sylvegård och från nära hål gjorde 2-0.

Linköping vann skotten i andra perioden med hela 19-2.

– När vi fick många långa anfall gick de på de knäna, sade målskytten Olimb till C More.

Luleå jämnade återigen ut spelet i tredje perioden, men Linköping såg till att hålla positionerna och tog den sjunde raka hemmasegern och den elfte av tolv möjliga i år.

– Vi försvarar oss bra. Tar bra beslut, sade tränaren Dan Tanges till C More.

– Vi har haft lite tur efter nyår också, men vi har höjt vår lägstanivå betydligt och spelar bättre försvarsspel. Och Marcus Högberg är riktigt bra i målet.