"Själen är i samklang med de fysiska rörelserna"
Väninnorna Satu Muronen och Britt Karnebrink såg Shen Yun Performing Arts första onsdagsshow på Cirkus.


Två väninnor kom till Cirkus för att se Shen Yun Performing Arts första onsdagsshow, den ena av dem är danslärare. Båda tycker om dans och musik. Dans kan vara så mycket – en stilla foxtrot, en eldig flamenco eller en finsk tango, men idag skulle det bli dans av helt annat slag för dem.

– Jag har redan gråtit många tårar för så vackert har det varit och jag gråter än, säger Satu Muronen efter föreställningen och i ögonvrån trillar en tår.

– Man kan inte åstadkomma dans om inte själen är med, så att själen och rörelserna är ett med varandra, säger Satu Muronen.

Hon var där med väninnan Britt Karnebrink som tyckte att föreställningen var vacker och gav henne mycket. Satu har arbetat som danslärare i många år med egna grupper och hon gör även koreografier.

– Jag kan inte leva det här livet om jag inte får röra på mina ben och min kropp och känna det i mitt hjärta, berättar Satu.

Hon tycker att uppträdandet var fantastiskt.

– Väldigt viktiga fina sånger och vi lever i en sådan tidsperiod där vi verkligen behöver få förståelse för medmänsklighet och barmhärtighet, vänlighet mot varandra.

De viktiga sångerna som Satu syftar på sjungs av tre sångare; en sopran, en tenor och en baryton. En av sångernas textrader lyder:

”Historiens sista blad har vänts
Sanning, Godhet, Tålamod lyser upp”

De kinesiska sångerna fyller hela Cirkus med välljud och Satu blir glad, för hon menar att vi har fått alla sinnen för att vi ska använda dem. Efter att öronen fått sitt vill ögonen se mer av dansen.

– Att då se den här showen där själen är i samklang med dessa fysiska rörelser där allting nästan flyter ovanför markytan ovanför scenen, det är underbart att se, och jag känner att tiden är korrekt för att kunna förstå någonting om vad dansen egentligen har att säga.

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts mediapartner. 20-21 mars uppträder Shen Yun Performing Arts på Konsert & Kongress i Linköping. För mer information besök www.shenyunperformingarts.org