Siegfried från ”Siegfried & Roy”: Shen Yun ”bra för hjärtat och själen”
Siegfried Fischbacher såg Shen Yuns föreställning på Reynolds Hall, The Smith Center For The Performing Arts, i Las Vegas, den 23 januari. (Foto: Med tillstånd av NTD Television)


Siegfried Fischbacher och Roy Horn, magikerduon ”Siegfried & Roy”, som är kända för sina framträdanden i Las Vegas med vita tigrar och lejon, sade att de hade haft en vacker och helande upplevelse på Shen Yun Performing Arts föreställning på The Smith Center For The Performing Arts i Las Vegas den 23 januari.

– Det var bra för hjärtat och själen. Som helhet var det helt enkelt strålande, sade Siegfried Fischbacher.

Shen Yun är en klassisk kinesisk dansgrupp med sin bas i New York. Deras mål är att återuppliva den traditionella kinesiska kulturen. Varje dans ackompanjeras av en levande orkester som består av en unik blandning av österländska och västerländska instrument.

– Jag blev mycket imponerad. Det var näring för min själ och mitt hjärta … Man måste se det. Det är kulturen. Det är precisionen. Saker som vi håller på att förlora i dag… godheten, jag såg allt det på scenen idag, sade Fischbacher.

På sin repertoar har Shen Yuns dansare traditionella, etniska och berättelsebaserade danser, som skildrar omtyckta berättelser från kinesiska legender och litteratur från Kinas 5000 år gamla civilisation.

Roy Horn sade att Shen Yun var full av överraskningar, efter att han sett föreställningen den 23 januari i Las Vegas. (Foto: Med tillstånd av NTD)

Roy Horn sade att Shen Yun var full av överraskningar, efter att han sett föreställningen den 23 januari i Las Vegas. (Foto: Med tillstånd av NTD)

– Den är fullt av överraskningar, kulturen. Det berör. Berättelserna, det är poesi, sade Roy Horn.

En dans som särskilt väckte Horns intresse var berättelsen om damen i månen, där en kvinna som ville leva för evigt dricker ett odödlighetselixir och stiger upp till månen, och därmed mot sin vilja skiljs från sin make för evigt.

– Jag älskar det. Det är poesi i rörelse, sade Horn.

Roy Horn, som under 2003 drabbades av en allvarlig skada på scenen, sade att det fanns något terapeutiskt i att se hur exakta artisterna var.

– Det gjorde gott för kropp och själ, sade Horn, och beskrev den övergripande koreografin som ”perfektion”.

– Precisionen i koreografin, alla dansarna. Inga brister, alla var så bra tränade, sade han.

För drygt tio år sedan, innan Horn skadade sig, var deras föreställning ”Siegfried & Roy” en av de mest populära showerna i Las Vegas. De har gett mer än 5 000 föreställningar, mestadels på lyxhotellet The Mirage i Las Vegas, och är kända för att de hade vita tigrar i sina föreställningar.

Idag driver paret en djurpark med bland annat lejon och tigrar på Mirage i Las Vegas.

Varje dans i Shen Yun åtföljs också av en interaktiv digital bakgrund som tar publiken med till gamla kinesiska palats och himmelska paradis.

– Allt var harmoniskt och vackert. Det är något som jag tar med mig hem i mitt hjärta, avslutade Fischbacher.

NTD Television och Amelia Pang rapporterade.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen.

Shen Yuns Europaturné 2016 börjar med föreställningar i Genève i Schweiz 25 – 28 februari, och kommer till danska Århus 12 – 13 april.

För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.