"Showen bär ett budskap"
Jan Svensson, verksamhetschef på KFUM (Foto: Yvonne Kleberg)


Jan Svensson är verksamhetschef på KFUM i Linköping och han kom för att se Shen Yun Performing Arts föreställning på lördagskvällen. Showen visar upp den gudomligt inspirerade kulturen som löper genom Kinas 5000-åriga kulturhistoria.

Utläst står KFUM för Kristliga Föreningen Unga Människor. Föreningen har en liksidig triangel som symbol och sidorna står för kropp, själ och ande. Idag är KFUM världens största ungdomsorganisation och i Sverige har den 80 000 medlemmar.

Jan Svensson tycker att det är en professionell föreställning med en blandning som tilltalar och fascinerar honom. I showen finns ingredienser som han skulle kunna ha nytta av i sitt arbete.

– Den internationella känslan utav olika kulturer och inte minst den filosofiska andliga delen som hela showen bär som ett budskap.

Han var glad över att sångtexterna översatts för på så sätt kunde han förstå lite mer. Vad anser han då om budskapet?

– Det är tilltalande, det är ett jordnära varmt och enkelt budskap, till skillnad från kanske lite mer komplicerade filosofiska och religiösa saker. Det känns ärligt och sant, som godhet på något sätt.

Som avslutning på showens första avdelning dansas ”De snötäckta bergens dans”. Den är full av energi och de manliga dansarna snurrar, stampar och steppar samtidigt som de förlängda ärmarna rör sig i härlig rytm. Den dansen blev ett av Jans favoritnummer.

Tibet har alltid lockat, det var en härlig avslutning på första akten.

På grund av att de mänskliga rättigheterna inte efterlevs i Kina och att människors förföljs i det stora landet i öster så lever folket på hoppet om en förändring. Jan säger:

– Ja, det är hoppet som de lever mycket på, jag hoppas det kan bestå och stärkas.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts. Shen Yun  Performing Arts reser nu vidare till Berlin i Tyskland, där de uppträder den 23-25  mars. Nästa etapp därefter blir Polen 27-28 mars. För mer information besök