Show i världsklass förtrollar Washington
Shen Yuns show visades på det berömda Kennedy Center, i Washington DC (Lisa Fan/The Epoch Times)


Den världsrenommerade Shen Yun Performing Arts lockade VIP publiken till stående ovationer den 25 augusti på John F. Kennedy Center, en teater som ofta har fått besök av de amerikanska presidenterna.

I februari 2009 visade Shen Yun sju shower på samma teater, och fyllde operahuset till bredden, så att till och med de ett hundra ståbiljetterna tog slut. 

Till följd av showens popularitet återvände dansgruppen till Washington efter sin världsturné den sista veckan innan sommaren börjar ta slut.

– Jag har en sådan tur – jag är mycket lycklig över att ha fått den här möjligheten att [komma till showen, sade Vivian Watts, parlamentsledamot i delstaten Virginia, efter att ha sett showen.

Shen Yun: s repertoar fokuserar på de rika traditionerna i den kinesiska klassiska musiken och dansen. Föreställningen visade på scener från bland annat den Gule kejsarens hov till danser från tibetanernas Himalaya.

Orkestern, bel canto sångerna, dansernas flygande hopp och snurrar välkomnades varmt av publiken. Bubliken tycktes inte får nog av tenorerna Hong Ming och sopranon Huang Pi-ju som kallades tillbaka flera sångnummer.

– Jag har sett lite (av kinesiska föreställningar), men aldrig den här sortens historiska danser, och förklaringen av den kinesiska historiens element och traditioner. Hoppet som representerades i budskapen, traditioner från århundraden sedan och andan som förs från ett liv till ett annat – allt var mycket inspirerande, sade Watts.

Under tisdagens föreställning hade organisatörerna sponsrat många krigsveteraner från Walter Reed Army Medical Center att se showen. 

Sedan företaget etablerades för tre år sedan har Shen Yun presenterat olika program årligen till en global publik.

I år har Shen Yun redan hållit föreställningar i fler än  90 städer och fem kontinenter. Shen Yun kommer att visa ytterligare sex föreställningar i Washington från den 26 till 30 augusti.

Epoch times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. Vänligen se webbsidan, ShenYunPerformingArts.org för ytterligare information.

Läs gärna originalartikeln på engelska