ShenYun gjorde succé på Radio City Music Hall
Årets premiär för Shen Yun Performing Arts på Radio City Music Hall i New York City den 13 februari 2010. (Foto: Dai Bing/Epoch Times)


Sprakande av färg och vitalitet väcktes scenen på Radio City Music Hall i New York till liv av Shen Yun Performing Arts Touring Company i lördags.

Den första föreställningen för att fira det nya året i månkalendern, Tigerns år trollband publiken, som entusiastiskt bad om ett extranummer från sopranen Geng Haolan. Hon sjöng “Reaching the Other Shore” och sedan ”Awakening”.

Midge Pych som är chef för Family Resource Center i Connecticut, tyckte att showen var underbar.

– Den är definitivt sevärd, mycket färggrann, och på ett sådant sätt att man absolut kommer att minnas det senare. Det var snabba rörelser och färgglatt, och bakgrundscenerna är underbara, sade hon i pausen.

Den avancerade digitala bakgrunden som används i Shen Yun´s föreställning tar klassisk kinesisk dans in i 2000-talet och ger varje scen ett visuellt djup och storhet. Från majestätiska himmelska palats till vida mongoliska grässlätter, är varje bakgrund designad för att matcha dräkterna i danserna, berättelsen, ljuset och koreografin.

I Shen Yuns koreografier används klassisk kinesisk dans och musik, och berättelser som sträcker sig från det gamla Kina fram till idag.

– När de berättar en historia är det ingen som talar men man vet ändå. Det är som det de gjorde med tigern, och han drack tre glas vin. Det var inga ord, det var bara musiken och rörelsen, sade Midge Pych.

Dansen som hon hänvisar till kallas för Wu Song slåss med en tiger. Den här berättelsen som kommer från en av Kinas mest älskade romaner, Wu Song Da Hu, som handlar om en människoätande tiger som plågar en liten by som ligger vid gränsen till en skog.

I utkanten av staden ligger ett värdshus vars alkohol är så stark att en skylt förkunnar, ”tre skålar med vin och du måste stanna över natten”. Jägarna som försökt få tag på tigern har misslyckas. Men när en man i byn dödas, beslutar den mäktige Wu Song att själv jaga efter odjuret. Efter att ha druckit tre skålar vin stapplar han ut och gör sitt hjältedåd.

– Jag gillar koreografin i danserna och hur de hela tiden rör sig med takt och rytm. Orkestern är jättebra, tillade hon.

Shen Yun Performing Arts:s orkester sammanför två av världens största klassiska musiktraditioner, den kinesiska och västerländska, i en mästerlig blandning. Med västerländska instrument som bas, tar orkestern fram den kinesiska musikaliska känslan genom att använda olika slags kinesiska instrument.

– Hittills underbart, tyckte Midge Pych i pausen.

Radio City Music Hall ståtar med den största scenen i världen, vilket vittnar om en vision som föddes under den stora depressionen på 1930-talet. Många av världens största produktioner har framförts här, och genom åren har man nått en publiksiffra på över tre miljoner.

Med rapportering av Joshua Philipp.

Shen Yun kommer att hålla föreställningar på Radio City Music Hall i New York fram till den 21 februari.

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Översatt från:  <!– /* Font Definitions */ @font-face http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29624/