Shen Yuns talang en ”gudagåva” säger operasångerska
Alex Robertson, sångerska och operaälskare tillsammans med laurence Gervis, projektledare. (Foto:Gary Hastie/ Epoch Times)


Som sångerska och älskare av opera har Alex Robertson många strängar på sin lyra. En av dem är att utbilda andra operasångare, så hon känner igen exceptionell opera när hon hör den. När hon såg Shen Yun Performing Arts uppträda på Big Top Theatre i Sydney den 11 maj sade hon att hon älskade ”allt”, men att operasångarna imponerade mest på henne.

– De var otroliga  så koncentrerade, uttrycksfulla och passionerade. Sångarna i Shen Yun var exceptionella på ett sätt som övergår tekniker, den talangen är en gudagåva.

– Alla ger ett budskap, alla verkar ha en stor inre frid och det är den som de uttrycker, sade Alex Robertson.

– Jag tror att många människor, särskilt människorna som satt runt omkring oss, var mycket berörda, man kan känna folks reaktioner, fortsatte hon.

Alex Robertson tränar inte bara operasångare utan skaffar också sångare till Australiens opera. Hon lade särskilt märke till tenoren Hong Ming som hon tyckte var otroligt bra och hon skulle gärna vilja höra mer av honom. Det skulle vara trevligt att höra honom i Australien.

Alex Robertson såg Shen Yun tillsammans med Laurence Gervis som är projektledare.

Laurence Gervis njöt av showen och var fascinerad av att lära sig om traditionell kinesisk dans och hur den har påverkat resten av världen.

– Jag tyckte det var underbart, rörelserna och färgerna. Det är intressant att många av rörelserna kan ses i modern dans och moderna föreställningar, och de är 5000 år gamla.

Han tyckte om allt i föreställningen.

– Jag älskade musiken, jag gillade rörelserna, koreografin och särskilt specialeffekterna på scenbilden i bakgrunden.

Gervis blev också nyfiken på musiken och tyckte den var väldigt trevlig och själfull. Han trodde att kinesisk musik skulle vara dissonant men den kändes naturlig och väldigt bra och han njöt verkligen av att lyssna.

Han tyckte att den två-strängade erhun var mycket vacker och Alex Robinson höll med honom om det.

Hon sade att det var många aspekter av Shen Yun som tillsammans skapade en enastående upplevelse, och noterade att en föreställning av den här kalibern var sällsynt i Australien.

– Färgkombinationerna, rörelserna, livfullheten och så har du scenbilderna i bakgrunden och allt annat. Till och med när vindpustarna kom var det nästan som om vinden hjälpte till med flytet, det var väldigt imponerande.

– Vi brukar inte få se sådant här i Australien, så det är härligt att få möjlighet att uppleva den.

Laurence Gervis kommenterade också den historiska aspekten och sade att det var en riktigt bra resa genom historien.

Alex Robertson höll med honom
och talade om de svårigheter Kina har, att varje land har sina svårigheter men att det är modigt att uttrycka det genom en berättelse.

Båda var överens om att den samtida scenen om förföljelsen i Kina hade varit den mest berörande.

– Jag tycker att den mest hjärtknipande historien var när mamman dog, Falun Gong-utövaren som förföljdes till döds, sade Gervis.

– Det är tydligt att det finns ett stort budskap i showen, sade Robertson.

Dansen I en Miao by som skildrar gamla danser från Miao folket stack också ut, tyckte båda två.

. – Deras karakteriseringar och rörelser, det var otroligt, helt otroligt, tyckte Robertson.

Alex Robertson var översvallande i sitt beröm av Shen Yun och sade att hon skulle berätta för andra om showen, att den är fantastiskt inspirerande.

Shen Yun Performing Arts New Yorks kompani kommer att uppträda på Sydneys Big Top Theatre, Luna Park, till den 19 majd For mer information besök hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är sponsor av Shen Yun Performing Arts.

Rapporterad av Deming

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/35201/