Shen Yuns sista framträdande i Paris
Jean Paul Gausez, fransk parlamentsledamot i Europaparlamentet upptäckte Shen Yun i Paris.


På sin världsturné med klassisk kinesisk dans och musik har Shen Yun Performing Arts kommit till Paris. Den avslutande föreställningen där visades den 25 april och möttes av varma applåder av en synbart tagen publik.

Publiken blev presenterade en rik skildring av Kinas kulturella mångfald och rika historia, från den gamla berättelsen om Wu Song som besegrar tigern, och apkungen och hans mästare Tripitaka som förde den buddhistiska sutran till Kina, till tibetansk folkdans och etnisk dans från Miaofolket.

– Skönheten hos dansarna var extraordinär. Det är första gången jag ser en traditionell kinesisk dansföreställning, och jag måste säga att den är väldigt vacker, mycket färgglad och livlig, med en nästan hypnotisk rytm, sade Jean Paul Gausez som är ledamot i europaparlamentet.

Musiken är fascinerande, den lyfter oss och det gör också gracen hos dansarna, det är verkligen en trevlig show.

Jean Paul Gausez fru var också imponerad av showen och sade att showen bara kunde beskrivas som underbar.

– Ljuset och flödet i rörelserna, skönheten hos dansarna var extraordinär. Koreografin var helt fantastisk, verkligen fantastiskt, sade hon.

Jean Paul Gausez glömde inte sina parlamentskollegor och betonade att förutom samförståndet och skönheten finns den här delen som handlar om bristen på respekt för människors tro och övertygelse som tydligt påminner oss om problemet med mänskliga rättigheter i Kina idag. När han kommer tillbaka till parlamentet ska han berätta för sina kollegor och be dem gå och se den här föreställningen som ger en fridfull, leende och vacker bild av Kina, och som påminner om det kinesiska folkets verkliga problem.

Parlamentsledamöterna kommer verkligen att ha möjlighet att se showen, eftersom Shen Yun Performing Arts Touring Company i Europa kommer att uppträda i Louvain-la Neuve i Belgien mellan den 30 april och 11 maj, och det ligger bara en liten bit från alla stora EU-institutionerna. Innan dess är det ett stopp i Cardiff i England den 27 och 28 april.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.
För mer information, besök www.ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34077/