Shen Yun visar ”att det kinesiska folket önskar frihet "
Lee Pearlman tog med sin familj på Shen Yun Performing Arts föreställning i Costa Mesa, Kalifornien. (Foto: Med tillstånd av NTD TV)


Shen Yuns sista föreställning i Costa Mesa Californien visade sig bli en mycket minnesvärd Mors dag för deltagarna. Lee Pearlman, en pensionerad investerare och fd VD för ett större elektronikföretag, tog med sin familj som ”fullständigt älskade showen”.

Efter föreställningen sade Pearlman med vördnad i rösten:

– Jag älskar den! Den är så färgstark och levande. Jag tycker verkligen om det historiska perspektivet, att få lära sig om olika dynastier, samt musiken och trummorna. Det är helt fantastiskt. Det är en vacker, mycket vacker show. Jag rekommenderar den verkligen till alla.

Han fortsatte med att beskriva föreställningen som något mer än bara trevlig underhållning:

– Den är underbar. Jag fylls av glädje och lycka över att se alla dansare och hur de ger sitt allra bästa. Och att se föreställningen gör mig väldigt glad! Jag uppmanar alla att komma och njuta av Shen Yun!

Hans syster, Randi Pearlman, som studerat kinesiska, blev berörd av Shen Yun.

– Jag har faktiskt studerat kinesiska på universitet och har varit på kinesisk teater, så jag uppskattar verkligen allt jag har sett idag. Jag tycker det är så vackert, sade hon.

– Jag älskar animationerna och jag tycker verkligen tekniken, dansen, scenkläderna, musiken och budskapen blir en integrerad helhet. Budskapen är väldigt gripande, sade Randi.

– Jag upplever ett budskap att det kinesiska folket önskar frihet och att de vill introducera sin kultur till det amerikanska folket så att vi kan få bättre ömsesidig förståelse.

Under föreställningen berättade de tvåspråkiga värdarna att denna vackra traditionella kultur, som Shen Yun på ett så levande sätt uttrycker, inte kan ses i Kina.

Den kommunistiska regimen i Kina inledde i mitten av 1960-talet en omfattande ödeläggelse av den traditionella kinesiska kulturen, där miljoner och åter miljoner oskyldiga kineser dödades och otaliga traditionella kulturföremål och statyer förstördes.

Artisterna i Shen Yun vill återuppliva den förlorade kulturen, som under fem årtusenden av kinesiska dynastier har ansetts blivit inspirerad av det gudomliga.

Jessica Pearlman, skådespelare och komiker från Los Angeles, var fylld av tacksamhet på denna speciella dag. – Jag älskar showen. Den är så vacker. Jag har aldrig tidigare sett något liknande. Det här är ett extra bra sätt att fira Mors dag, det är helt säkert, sade hon.

– Jag beundrar verkligen dansarna. De är så välskolade och vältränade. Formationerna är så fantastiska, likadant när alla är tillsammans på scenen. Alla dräkterna är så vackra. Det är helt häpnadsväckande! Det är helt spektakulärt, utbrast Jessica Pearlman.

– Det finns så många detaljer och så mycket elegans. Det är verkligen speciellt att se det här.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre grupper som samtidigt har turnerat runt om i världen.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

Rapportering av Albert Roman och NTD TV.

Översatt från engelska.