Shen Yun “Verkligen en njutning att se”
David Johnson, företagsägare, beskrev föreställningen som “fantastisk”. (Foto: Catherine Yang/Epoch Times)


Texas tog emot Shen Yun Performing Arts på lördagen den 7:e augusti, för två föreställningar i staden  Ausitn, som kallas “Världens huvudstad för live-musik”, med tanke på mängden av musiker och scener för framträdanden med live-musik som finns i området.

Det var slutsålt på The Long Center for the Performing Arts i Austin, när den New York-baserade gruppen som presenterar klassisk kinesisk dans och musik, folk- och etnisk dans, samt solister framträdde inför en entusiastisk publik på lördagseftermiddagen.

David Johnson, företagsägare, beskrev föreställningen som “fantastisk”.

Han imponerades av dansarna och tyckte att de var fulla av energi.

– De var fantastiska! De kunde göra saker och dansa så som jag faktiskt aldrig sett maken till, och det var verkligen en njutning att se.

Johnson gick i sällskap med sin fru för att fira deras 27:e bröllopsdag, efter att ha hört att Shen Yun var ett färgstarkt och roligt evenemang.

Föreställningens många andra aspekter imponerade lika stort på Johnson, inkluderat gruppens internationella orkester, som kombinerar traditionella kinesiska och klassiska västerländska instrument, vilket ger ett unikt sound.

– Den var unik eftersom den blandar västerländsk och den kulturella kinesiska, klassiska kinesiska (musiken), det tyckte jag var mycket uppfriskande och nytt för mig, sade han.

Om sångvokalisterna sade han:

– Högsta klass! De är så bra de kan bli. De är mycket professionella och jag tyckte verkligen om dem.

Johnson snappade upp budskapen från föreställningen rörande kinesisk kultur, andlighet, frihet och mänskliga rättigheter.

– Jag tror att budskapet handlar om kinesisk kultur och till en viss utsträckning om kinesisk religion och där fanns också ett budskap om frihet. Budskapet om att stå upp för mänskliga rättigheter och att stå upp för friheten för det kinesiska folket i Kina. Det var väldigt fint att se, menade han.

Föreställningen väckte upp olika känslor hos Johnson och överlag uppskattade han färgerna och det ståtliga hos danserna och musiken. Han tyckte de var ”upplysande och ljuvliga”.

– Mycket lysande, mycket färgrikt! Jag tycker att det bidrog mycket till framträdandena, kombinationen av bakgrunderna och dräkterna var fenomenal, sade han.

Johnson sade att han skulle se föreställningen igen.

– Ja, absolut. Men jag ångrar att jag inte tog med min svärmor. Hon skulle verkligen ha tyckt om det.

När han hörde att Shen Yun kommer tillbaka till Texas igen nästa år sade han:

– Ja, det måste även mormor absolut få se!

Catherine Yang rapporterade.

Härnäst kommer Shen Yun Performing Arts att framträda vid Cobb Energy Performing Arts Centre i Atlanta, i Georgia i USA, där de ger två föreställningar den 21:a augusti. För mer information, se hemsidan ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/40572/