Shen Yun välkomnades till Calgary
Politiker och tjänstemän från tre regeringsnivåer sände en hälsning till Shen Yun Performing Arts inför dess föreställning under påsken i Calgary's Southern Alberta Jubilee Auditorium.


Medan Calgary förberedde sig för att vara värd för det berömda Shen Yun Performing Arts tre shower på Southern Alberta Jubilee Auditorium, strömmade hälsningar in från politiker och samhälls- och företagsledare.

Breven tillönskade New York-baserade Shen Yun Performing Arts (tidigare kallad Divine Performing Arts) varmt välkommet. Shen Yun Performing Arts har rest världen runt och gett föreställningar om den traditionella kinesiska kulturen genom klassisk kinesisk dans och musik.

På uppdrag av Alberta Liberals och provinsen Alberta skrev Harry Chase, MLA för Calgary-Varsity, hälsningar till artister, arrangörer och deltagare i showen.

– Jag har alltid varit fascinerad av den traditionella kinesiska konstformens rena majestät. Divine Performing Arts extravagans representerar en av de renaste och mest underhållande exemplen i denna genre, sade han.

Lindsay Blackett, minister för kultur och samhällsanda, sade i sitt brev att med ”artister i världsklass och bländande koreografi är Divine Performing Arts turné en unik konstnärlig och kulturell upplevelse som bara inte får missas.”

MP Blake Richards sände sina gratulationer till Shen Yun ”för att den fångar den kinesiska dansens och musikens anda och kulturella prakt, myter och legender …. Er lysande show har erkänts internationellt och har vunnit beröm över hela vår nation.”

Premiärminister Stephen Harper skickade sina ”bästa lyckoönskningar till en minnesvärd föreställning.”

– Jag är säker på att detaljerade kostymer, lysande koreografi och enastående musikaliska kompositioner, som ni bjuds på denna kväll, kommer att ge en underbar reflektion av storheten i 5000 års traditionella kinesiska kultur, och av den enorma stoltheten som det kinesisk-kanadensiska samhället känner.

I välkomnandet av Shen Yun, sade Alison Redford, justitieminister och riksåklagare, att ”denna fantastiska händelse visar att staden Calgary inte bara är hem för många olika kulturer utan omfamnar traditioner och firande av varje kultur.”

Jason Kenney, minister för medborgarskap, invandring och mångkultur, sade att Shen Yun ”kan vara stolt eftersom er organisation ger exempel på de kanadensiska värdena av demokrati, frihet, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet. Genom er föreställning bidrar ni till dessa värden runt om i världen när ni gläder publiken med er fantastiska förebild av traditionell kinesisk kultur.”

MLA Moe Amery tackade i sitt brev inte bara konstnärerna utan alla i det kinesiska samhället som arbetade för att få Shen Yun till Calgary.

– Det finns inget bättre sätt att fira mångkulturens tradition än att ha en sådan internationellt känd grupp av konstnärer ge föreställning till invånare i Alberta. Jag är säker på att alla närvarande kommer att uppskatta konstnärers tid och ansträngning när de framför kinesiska danser som är omkring tre tusen år gamla, sade han.

Bob McPhee, generaldirektör och koncernchef i Calgary Opera, sade att Shen Yuns ”konstnärer och orkester i världsklass, i förening med spektakulära vyer och kostymer, kommer säkert att glädja alla närvarande Alberta-invånare.

– Divine Performing Arts mandat är att främja förståelse och medvetenhet om traditionell kinesiska kultur vilket är mycket viktigt i dagens ‘globala’ samhälle. Vi är mycket lyckligt lottade när vi har denna möjlighet att utveckla vår förståelse av den kinesiska kulturen så exakt och på ett sådant storartat format ‘av närhet’.”

Pat Cochrane, styrelseordförande i Calgarys skolstyrelse, skickade ”tillönskan om en magnifik föreställning” på uppdrag av skolstyrelsens styrelsemedlemmar i Calgary.

– The Divine Performing Arts uppmuntrar tvärkulturell förståelse samtidigt som den befrämjar konst och kultur till åskådare i städer runt om i världen. Tack för att ni ger några av våra studenter möjligheten att få uppleva er show och lära sig om kinesisk dans och scenkonst,” skrev Pat Cochrane.

I skrivelse på uppdrag av staden Calgary sade rådman John Mar, att som en femte generationens kanadensare av kinesisk härkomst känner han ”stor stolthet i att hjälpa andra att förstå vår unika kultur och historia. Genom ren inspiration av myter, legender och gudomlig skönhet av över 5000 år av kinesisk kultur fortsätter Divine Performing Arts att bringa denna föreställning till hela världen.”

Parlamentsledamoten Deepak Obhrai sade att Calgary är ett hem för ett pulserande kinesiskt samhälle, föreställningen ”är en fantastisk möjlighet för dem, liksom alla medborgare i Kanada, att lära och uppskatta en av världens rikaste kulturer.”

I sitt brev skrev Sean Durfy, VD och koncernchef för WestJet:

– Jag önskar er allra bästa framgång i genomförandet av denna produktion i vår storartade stad. Denna händelse kommer bara att bidra till att öka Calgarys rykte som en härlig mångkulturell stad och bidra till att säkerställa vårt fortsatta välstånd. ”

Rådman Ric McIver och rådman Druh Farrell skickade också hälsningar.

– Invånare i Calgary kommer att vara hänförda av den skönhet och människans värdighet, som uttrycks genom denna föreställning”, skrev Michael Farrell.

– Detta är ett tillfälle för den kinesiska befolkningsgruppen att fira sitt kulturarv samt en möjlighet för boende i Calgary att uppleva en magnifik show samtidigt som man breddar sin förståelse av denna unika kultur.”

Shen Yun Performing Arts hade tre shower på Jubilee.. Efter Calgary spelar Shen Yun i Edmonton (15 april och 16) och Regina (19 april).

The Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts 2009 världsturné. För mer information besök ShenYunPerformingArts.org

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15229/