Shen Yun tar de rätta tonerna
Den amerikanska företagsledaren Atkins och Drew, en pensionerad affärsman. (Hua Chang/The Epoch Times)


New York-baserade Shen Yun Performing Arts gjorde sitt första framträdande på Portlands Merrill Auditorium den 19 september inför en uppskattande publik.

I publiken satt bland andra Atkins, en amerikansk företagsledare, och den pensionerade affärsmannen Drew, som båda har sett flera föreställningar från olika kulturer.

Atkins uttryckte sin beundran för Shen Yuns världsklassiga artisteri då de iscensatte Kinas 5000-åriga historia med klassisk kinesisk dans och musik.

– Rörelserna var vackra och graciösa. Danserna var vackert samordnade och deras förmåga att använda solfjädrarna fick en att tro att de verkligen var blommor, sade hon.

Mot en digital bakgrund av träd täckta av rosa blommor och i vackra scenkostymer öppnar, stänger och fläktar dansarna solfjädrarna unisont för att skildra förväntningar över en ny säsong, efter en lång kall, hård vinter i numret ”Välkomnande vår”.

Men hennes följe hade en annan mening.

– Som man tyckte jag naturligtvis om den sista aktern. Jag gillade trummorna [Tang-hovets trumslagare]. Jag tyckte den var fantastisk. Det var slaginstrument. Det var oerhört väl samordnad och det fanns mycket energi, så jag gillade den.

Klassisk kinesisk dans har sin grund i Kinas gudomligt inspirerade kulturarv. Med en komplett uppsättning träningsmetoder och ett strikt träningsprogram för att fullända hållningen och formen som genomsyrar en dansares rörelser och uttryck porträtterar den fulländad skönhet och elegans.

Atkins tittade noga på fot- och handarbetet och såg att andra kulturer, både i öst och väst, har blivit influerade av klassisk kinesisk dans – även huladansen i Hawaii.

Drew berättade att han njöt av altstämman som nådde de höga tonerna hela tiden.

Det klingade i mina öron. Det var fantastiskt.

Atkins höll med om att altstämman var ”den bästa sångerskan hon någonsin hade hört” på alla de föreställningar de hade sett.

– Hon var otrolig bra, sade Atkins.

Ett av Shen Yuns varumärken är den unika blandningen av västerländsk och kinesisk musik som framförs av prisbelönta musiker och kompositörer.

– Musiken är väldigt vacker och orkestern är utmärkt! Den var väldigt, väldigt bra, sade Drew.

Shen Yun reser vidare till Kanada för föreställningar i Toronto den 9-11 oktob

Epoch Times är stolta sponsorer för Shen Yun Performing Arts. För mer information besök gärna ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/22700/