Shen Yun Symphony Orchestra ger glädje
Medlemmar i Shen Yun Symphony Orchestra spelar Bugler's Holiday och A Trumpeter's Lullaby av Leroy Anderson vid Segerstrom Concert Hall i Costa Mesa. (Foto: Dai Bing/Epoch Times)


– Det är nog den bästa dagen i mitt liv, sade Charles Terry lördagen den 19 oktober efter Shen Yun Symphony Orchestras framträdande i Renée and Henry Segerstrom Concert Hall i Los Angeles, USA.

Charles Terry driver en arkitektfirma som bygger hotell i Kalifornien.

– Jag tyckte verkligen om allting, sade han. Det här är en underbar show och jag är glad att de kan ha med instrument från andra delar av världen i musiken.

Ett kännetecken för Shen Yun Symphony Orchestra är att de har både västerländska klassiska och kinesiska instrument; en sammansättning som ger ett unikt sound.

Orkestern framför originalkompositioner med rötter i Kinas 5 000-åriga och rika kultur, men framför även en del klassiska verk från den västerländska repertoaren.

Biljetten till showen var en födelsedagspresent till Terry från frun Jacqueline som också njöt av framförandet.

Jacqueline Terry sade att musiken gav henne inre bilder och att det ibland var ”levande, jag kunde nästan för mitt inre se kanske en galopperande häst”. Hon sade också att flera musikstycken som orkestern spelade hade en lugnande effekt.

Terry höll med:

– Lugnande och glädje.

– Det var enormt fint att de kom hit till vårt Orange County (delstat i Kalifornien) så att vi kunde höra dem, sade han.

Shen Yun Symphony Orchestras konsert i Costa Mesa var den näst sista, och turnén avslutas med en konsert i San Fransisco.

Bland publiken fanns också Mark Brauer som arbetar inom IT-branschen.

– Mycket upplyftande, det får en att må bra, sade han och beskrev musiken:

– Den är mycket berörande. Det är lite pinsamt att säga det men jag grät faktiskt lite.

Shen Yuns musik har rötter i den gamla kinesiska kulturen, ”Shen Yun är också unik i det att deras repertoar har sina rötter i den 5 000-åriga historien med en vidd av legender, områden och folk att inspireras av, återuppliva teman och melodier från forna tider”, förklarar hemsidan.

– Det var kvalitén på soundet, soundet de skapade. Det överraskade mig, jag hade inte förväntat mig att känna mig så, sade Brauer för att förklara vad som berörde honom.

Teresa Liu och Ben Bendig rapporterade.

För mer information se hemsidan Symphony.Shenyun.com


Charles och Jacqueline Terry på Shen Yun Symphony Orchestras konsert i Costa Mesa. (Foto: Albert Roman/The Epoch Times)

Charles och Jacqueline Terry på Shen Yun Symphony Orchestras konsert i Costa Mesa. (Foto: Albert Roman/The Epoch Times)


Mark Brauer med en god vän på Shen Yun Symphony Orchestras konsert lördagen den 20 oktober vid Segerstrom Concert Hall. (Foto: Albert Roman/Epoch Times)

Mark Brauer med en god vän på Shen Yun Symphony Orchestras konsert lördagen den 20 oktober vid Segerstrom Concert Hall. (Foto: Albert Roman/Epoch Times)