Shen Yun Performing Arts redo för premiär i Hongkong
Inropning under den andra föreställningen i Genève den 30 september 2009. (Foto: Zhang Yue/The Epoch Times)


Det kinesiska klassiska danskompaniet Shen Yun Performing Arts kommer att göra sin länge eftertraktade debut i Hongkong i början av nästa år, enligt företagets direktör Vina Lee på en presskonferens i Hongkong den 4 oktober.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts planerar att ge minst fyra shower på Lyric Theatre i Hongkong Academy for Performing Arts från 27 januari – 31 januari 2010.

Under sitt tal vid presskonferensen tackade Vina Lee värdorganisationerna för att ha bjudit Shen Yun att uppträda. Hongkongs Falun Dafa Association, Epoch Times och New Tang Dynasty TV är medarrangörer för föreställningarna. Hon tackade också allmänheten för att de har stöttat danskompaniet.

– Hongkong är den glamorösa orientens pärla. Det är vackert och blomstrande. Folket i Hongkong har välsignats med demokrati, frihet och rättsskydd. Vi gläds över att ha fått inbjudan, sade hon.

Kan Hung-Cheung, ordförande i Falun Dafa Association, som är huvudarrangör i Hongkong, sade att ”föreställningen som Shen Yun ger i Hongkong kommer föra med sig enorm lycka till Hongkong. Vi är mycket glada att välkomna Shen Yun år 2010.

Shen Yuns uppdrag är att återuppliva den sanna femtusenåriga kinesiska kulturtraditionen som blomstrade innan den förtrycktes av den kinesiska kommunistregimen, enligt deras webbplats.

Li menade att föreställningarna i Hongkong är det första steget i deras framtida planer att ge föreställningar i fastlandskina.

– Jag tror att Shen Yun en dag kommer att ge föreställningar i Kina och att människorna i Kina kommer att gilla Shen Yun lika mycket som människorna runt om i världen gör, sade hon.

Kan Hung-Cheung, ordförande i Falun Dafa Association, är också hoppfull om att fastlandskina följer med.

– Jag tror att människorna i Kina,
som har hört talas om Shen Yun, ser fram emot föreställningarna och kommer med glädje att resa till Hongkong för att se showen. Jag är rädd att fyra shower inte täcker efterfrågan, sade han.

Hongkongs celebriteter deltog i presskonferensen eller framförde på annat sätt sitt välkomnande till Shen Yun.

Szeto Wah, ordförande i Hong Kong Alliance in Support of Patriotic Democratic Movements, såg Shen Yuns föreställning under sitt besök i Kanada i år. Hans själ renades efter att ha tittat på showen, sade han.

Han använde ”gudomlig nåd” för att beskriva Shen Yun.
– Ordet ”gudomlig” betyder andlighet och tankar på kinesiska. Shen Yuns föreställning  är rik på andlighet och tankar. ”Grace” på kinesiska betyder harmoni. Shen Yun föreställning visar harmoni på många olika sätt, sade han.

Jin Jong, chefredaktör för Open Magazine i Hongkong, sade att han har höga förväntningar på Shen Yuns föreställning. Han sade att han var imponerad av de shower som han hade sett i USA.

Ching Cheong, en erfaren journalist på The Straits Times, hörde också uttalandet och sade att han såg fram emot uppträdandet.

Shen Yun har tredubblat sin turneringskapacitet under de senaste tre åren. De sätter nu upp över 300 shower i 100 städer runt om i världen. Under 2007 hade Shen Yun en dansgrupp och orkester. I år har det tre grupper och tre orkestrar.

Över 100 artister, däri en orkester ingår, kommer att uppträda på Shen Yuns premiär i Hongkong, sade Vina Lee.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/23374/