Shen Yun Performing Arts lämnade Europa efter en framgångsrik turné
Shen Yun Performing Arts International Company lämnade Europa via London Heathrows flygplats den 16:e april. (Foto:Simon Gross/Epoch Times)


Efter fem utsålda föreställningar i London på Coliseum, ett snabbstopp i Paris med en föreställning och flera framträdanden i Zürich, Stockholm, Haag, Frankfurt och Berlin har nu Shen Yun Performing Arts International Company lämnat Europa för Amerika.

De blev avvinkade på London Heathrows flygplats den 16:e april, av fans med banderoller med texterna ”Jag älskar Shen Yun” och ”Gratulationer till Shen Yuns framgångsrika europaturné”.

Promotorn för turnén i London, Wei Liu, berättade att för många av artisterna i Shen Yun var det här deras första besök i London. De passade på att se några av Londons kännetecken som Big Ben och London Eye.

– De tycker mycket om London och de tycker om Londonpubliken också, eftersom publiken visade sin uppskattning och njöt av deras framträdande, sade Liu.

Dansaren Tim Wu sade att det var annorlunda att framträda i Europa jämfört med Nordamerika.

– Det finns så mycket historia och kultur här, sade han.

Wu uppskattade fansens farväl.

– Det är en bra känsla. Alla har lagt ner väldigt mycket hårt arbete som mynnar ut i föreställningen och när publiken tycker om vår föreställning känns det väldigt bra, så det ger oss ett bra stöd att fortsätta.

– Vi försöker återuppliva gammal traditionell kinesisk kultur och det känns som att de verkligen förstår vårt budskap och att de verkligen njöt, tillade han.

Dansaren Alison Chen berättade att hennes upplevelse av att framträda i London hade blivit bättre sedan hon var där år 2009 när kompaniet framträdde på New London Theatre.

– Förra gången var det svårare att framträda eftersom teatern var mindre, men den här gången i Coliseum var det en bättre upplevelse eftersom det är en av de bästa teatrarna i London, sade hon.

Men det blir ingen vila för Chen när gruppen kommer tillbaka hem. Shen Yun Performing Arts International Company är bokade för föreställningar i Chicago 19-22:a april och efter det kommer föreställningar i fler städer i USA.

Sedan återvänder de till Shen Yuns bas i New York för att förbereda nästa års föreställningar och kommer tillbaka till Europa år 2013.

Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som samtidigt har turnerat på olika håll i världen. Världsturnén pågår fortfarande i bland annat Australien.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum: sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediepartner för Shen Yun Performing Arts.

Artikeln på engelska.