Shen Yun Performing Arts har anlänt till Europa
Fans av Shen Yun Performing Arts välkomnade artisterna i klassisk kinesisk dans när de anlände till Schipholflygplatsen, Amsterdam, Nederländerna, den 11 mars. (Foto: Fang Haidong/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts, världens främsta danskompani i klassisk kinesisk dans, landade i Nederländerna den 11 mars för att påbörja den europeiska delen av sin världsturné 2012.

Med sitt uppdrag att återuppliva Kinas 5000 år gamla, gudomligt inspirerade kultur, började Shen Yun Europaturnén i Haag den 12 och 13 mars.

Sedan kompaniet etablerandes 2006, har Shen Yun Performing Arts vuxit snabbt till världens förnämsta danskompani i klassisk kinesisk dans. De har gått från ett turnerande kompani under det första året, till tre danskompanier, inklusive tre fulla orkestrar, som nu alla turnerar runt om i världen.

Med klassisk kinesisk dans som sitt kännetecken, har många av Shen Yuns artister vunnit internationella dans- och sångtävlingar.


Michael Meister, ledamot i det tyska parlamentet, säger att Shen Yun ger en mycket bred inblick i den kinesiska kulturen. (Foto med tillstånd av Michael Meister)

Michael Meister, ledamot i det tyska parlamentet, säger att Shen Yun ger en mycket bred inblick i den kinesiska kulturen. (Foto med tillstånd av Michael Meister)

Shen Yuns uppdrag och konstnärskap är uppmärksammad på samhällets högsta nivåer världen över, sade Michael Meister, ledamot i det tyska parlamentet och vice parlamentarisk ledare av den Kristdemokratiska unionen (CDU), i ett gratulationsmeddelande.

”Jag tycker det är härligt att Shen Yun kommer till Europa igen i mars och att många människor i Europa och i Tyskland har möjlighet att se föreställningen. Shen Yun ger en mycket bred inblick i den kinesiska kulturen genom dans, sång, historia och historieberättande.”

”Jag tror att det europeiska folket har en unik möjlighet att lära känna en helt annan kultur och dess mångfald. Jag hade tillfälle att själv se Shen Yun förra året och jag ser fram emot föreställningen i Frankfurt i år, sade Meister.

Patrick Codd, borgmästare i Royal Borough of Kingston upon Thames i London, skickade också ett gratulationsmeddelande inför årets turné, där han uttrycker sin glädje över att Shen Yun kommer tillbaka till London Coliseum.

”Jag tycker det är underbart att de kommer att vara hos oss under detta mycket speciella Jubileumsår, då vår drottning firar 60 år på tronen, vi ska också vara värd för de olympiska spelen. Det blir ännu mer speciellt när Shen Yun-folket uppträder med sin otroligt höga kompetens och strålande föreställningar, som har gett glädje till människor runt om i världen, sade Codd.

Shen Yuns artister fick ett varmt välkomnande på flygplatsen av fans som väntade på danskompaniet. Nicolas Schols, en IT-tekniker, kom hela vägen från Bryssel, Belgien.


Nicholas Schols kom hela vägen från Bryssel, Belgien, för att välkomna Shen Yun Performing Arts till Amsterdam den 11 mars. (Foto: Jasper Fakkert / The Epoch Times)

Nicholas Schols kom hela vägen från Bryssel, Belgien, för att välkomna Shen Yun Performing Arts till Amsterdam den 11 mars. (Foto: Jasper Fakkert / The Epoch Times)

– Jag kom hit för att välkomna Shen Yun Performing Arts till Europa. Det är deras första anhalt i Europa. Och jag tycker att det är ett väldigt speciellt ögonblick. Jag anser att Shen Yun är av den högsta kvaliteten, det mest fantastiska scenkonstföretaget i världen, sade Schols.

– Min familj ser dem varje år, och de är mycket förtjusta. Den kan verkligen förändra människors sinnesstämning. För mig som älskar kinesisk kultur och stor scenkonst, är det bara naturligt att vara här, sade han.

Yuan Meilan, kommer ursprungligen från Kina, men är bosatt i Amsterdam, välkomnade också gruppen. Yuan sade att det är den djupa andliga kärnan i den kinesiska kulturen och i föreställningen, som hon i hög grad uppskattar. Hon är glad att kunna dela den kulturen med människor i Europa.

Översatt från engelska.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts, som har börjat en helt ny världsturné 2012. Showen kommer till Cirkus i Stockholm den 4, 5 och 6 april 2012.

Shen Yun Performing Arts kommer att uppträda i Haag den 12 mars och den 13 vid Lucent Danstheater. Därefter i Berlin från 16 till 18 mars på Internationales Congress Centrum Berlin; I Frankfurt den 30 och 31 mars på Jahrhunderthalle, sedan i Zürich från 23 till 25 mars på Kongresshaus Zürich, i Paris den 10 april på Palais des Congrès de Paris och i London från den 12 till 14 april på The London Coliseum.

Mer info om Shen Yun Performing Arts, kinesisk traditionell kultur, kalendern för världsturnén och biljetter: www.shenyunperformingarts.org