Shen Yun påminner om: ”Det vackra i livet”
Helene Lundqvist och Karin Chenon, såg Shen Yun på Cirkus under 2012 års turné i Sverige. (Foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts har gjort sin sista föreställning i Sverige för i år. Med stående ovationer två dagar i rad och med långfredagens slutsålda eftermiddagsföreställning lämnar musik- och danskompaniet Cirkus med flaggan i topp.

Två väninnor som i pausen gav kommentarer om föreställningen var Karin Chenon och Helene Lundqvist. De kände sig båda berörda av vad de sett:

Karin Chenon, som arbetar som lobbyist inom försäkringsbranschen tyckte att föreställningen gick rakt in.

– Helhetsupplevelsen är fantastisk ihop med dräkterna, det var jättefint och gjort med precision. Jag tycker att det var väldigt vackert. Och att texterna när de sjöng, stod på Svenska det uppskattar jag, sade Karin Chenon.

– Det var bra att förstå vad de sjunger, tillade hon.

Under Shen Yuns föreställning visas olika animerade bilder och filmer på den stora digitala bakgrundsskärmen. Där visas även sångtexterna under solisternas framförande. Där finns det heller inga gränser för hur den digitala projektionen kan expandera och förvandla scenen, enligt Shen Yuns hemsida.

– Färgstarkt och jättehärligt, tyckte Helen Lundqvist, som arbetar med vuxenutbildning.

– Den innebar vårkänslor för mig!

Med de färgglada böljande landskapen, de olika folkdanserna och den överdådiga blomsterprakten, blandat med snöflingor på våren, som var en del av vad Shen Yuns program bestod av i år, är det lätt att sätta sig in i hennes tankegångar.

Konferencierna förklarade själva namnet Shen Yun, under föreställningen som: ”Skönheten när gudomliga varelser dansar”.

Vad man tar med sig hem efter en sådan föreställning hade de båda väninnorna svar på:

– Värme och glädje, tyckte Helene Lundqvist.

– Det som är vackert i livet, tycker jag, det vackra. Det är viktigt, sade Karin Chenon.

Yvonne Kleberg och Veronica Örfelth rapporterade.

Shen Yun Performing Arts har tre danskompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. Europaturnén år 2012 har uppträtt på Cirkus i Stockholm den 4, 5 och 6 april.

Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum:

sv.shenyunperformingarts.org