Shen Yun öppnar hjärtat
Russell är akupunktör och doktor i integrerad energimedicin. (Foto: Kevin Peng/The Epoch Times)


Den inspirerande beskrivningen av Kinas millennie-gamla traditioner hade premiär på Cobb Energy Performing Arts Center, i Atlanta, fredagen den 15:e januari.

Presenterad av världshyllade Shen Yun Performing Arts gjorde föreställningen publiken förtjust, däribland en doktor i integrerad energimedicin samt akupunktör vid namn Dr Russell.

Hon sade sig vara berörd av hela framförandet.

-Det är spektakulärt, det är vackert och väldigt rörande. Musiken är fantastisk. Hela den flytande rörelsen håller en i kontakt med musiken i ens inre, såväl som med det de förmedlar, man lär sig också förstå kulturen, säger Russell. 

Hennes hjärta öppnades för Shen Yun-orkesterns musik, vilken presenterade en förening av moderna västerländska och uråldriga kinesiska instrument.

– Ja…och som jag sade, man lär sig om kulturen…skönheten och vördnaden inför livet och att vara i kontakt med sin själ, att vara mycket medveten om det.

En väsentlig del av New York-baserade Shen Yun är berättelsebaserade danser tagna från uråldriga hjältelegender, moderna berättelser om mod och folksagor. Hon uppskattade dem alla.

-Temat kring varje dans och djupet hos deras förståelse av danserna – vad varje dans representerar…berättelserna och rörelserna. Jag tror att vad som är viktigt för oss att minnas är avsaknaden av trosfriheten. Jag tycker att det var ett mycket kraftfullt nummer. Den andliga vägen, själens väg… 

Vinjetten “Nothing Can Block the Divine Path” är en berättelse om förföljelse i dagens moderna Kina och av den andliga metoden Falun Gong. 

Russell var djupt rörd
-Ja, att komma ihåg att vi har friheter och att det fortfarande finns folk som inte har det, betonar hon. Alla tog verkligen till sig föreställningen.


Dr Murray och hans fru, som är sköterska, deras tre söner och dotter. (Foto: Kevin Peng/The Epoch Times)

Dr Murray och hans fru, som är sköterska, deras tre söner och dotter. (Foto: Kevin Peng/The Epoch Times)

I publiken fanns också läkaren Murray och hans fru, som är sjuksköterska samt deras tre söner och en dotter.

Murray tyckte att det var en strålande idé att hans fru köpte biljetterna. Han är glad över exponeringen av den kinesiska kulturen. Fru Murray och pojkarna har svart bälte i kampsport, medan dottern har brunt. De kunde alla relatera till några olika danser som presenterades på scen. Dessutom håller barnen på att lära sig tala mandarin.

– Allihop kunde verkligen ta till sig kulturen och dansrörelserna. Vi uppskattade verkligen föreställningen, säger fadern. Ett av barnen svarade med en mening på mandarin, vilket visade hans intresse för den nyupptäckta förmågan. Pappa Murray beundrade koreografin och hur dansarna i underbara dräkter rörde sig i synkroniserade mönster, hur vokalisterna, ackompanjerade på piano sjöng texter som var som gjorda för att väcka själen.

Animerade 3-D-bakgrunder ramade in föreställningen och ackompanjerades av orkestern eller pianot. Familjen menade att de redan nu ser fram emot att se New York-baserade Shen Yuns nästa besök i Atlanta. Tills dess har varenda en av Shen Yuns fantastiska berättelser, framförda på scen, etsats in i deras sinnen.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april. För mer information om föreställningarna i Sverige: http://linkoping-show.se/ eller http://stockholm-show.se/

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/28079/