Shen Yun "lämnar dig med en vilja att leva och att skapa"
Stanley och Tatiana tyckte att showen var "magnifik". (Foto: The Epoch Times)


På kvällen den 8 mars var Stanley, som arbetar inom marknadsförning, och hans hustru Tatiana, som är designer inom en större detaljhandel, bland publiken på Ohio Theatre i Ohio, Columbus, USA för att se föreställningen med Shen Yun Performing Arts.

Shen Yun återskapar den forna kinesiska 5000-åriga kulturen och traditionen genom berättelser, myter och legender som berättas genom klassisk kinesisk dans, en levande orkester som kombinerar kinesiska och västerländska instrument, den konstnärliga bakgrundsprojektionen och mästerliga solosångare.

Stanley said, “The show is magnificent, it was absolutely beautiful.” Tatiana agreed, saying, ”It’s phenomenal! It had a lot of energy, and it was just beautiful.”

-Showen var magnifik och helt underbar, sade Stanley. 

Tatiana höll med:

– Den var fenomenal! Det fanns mycket energi och den var vacker.

Tatiana sade att hon också uppskattade hur bakgrunden och dräkterna samspelade. Hon noterade att ”färgerna förde med sig mycket energi till showen och det var mycket rörande, verkligen vackert, allt passade ihop.”

Stanley kommenterade också om dräkterna: ”Jag älskade dräkterna. Jag antar att de lade ner mycket tid. Man har lagt ner mycket tonvikt vid detaljerna och man betonar det mycket noggrant.

– Det är en fenomenal kultur. Den är forntida och den för med sig mycket inspiration och återupplivar det gudomliga. Den har mycket positiv energi och den lämnar dig med en vilja att leva och att skapa, sade han.

Han gav showen totalt en ”5 utav 5 eller ännu högre än det.”

– Det är underbart hur allt har förenats, och att man presenterar det på ett sätt som gör den lätt att förstå. Det var verkligen fint, sade Tatiana.

När de fick frågan vilket nummer de tyckte bäst om, svarade Stanley att han gillade ”Välkomnande vår”, och tyckte att den var mycket vackert komponerad.

Den varma våren är en välkomnande välsignelse efter den kalla vintern, i den här festliga blomstrande scenen. Snabbt fotarbete och fantastiska utbrott av färger bildar det grundläggande i kvinnornas solfjäderdans och den rena glädjen. Dess sprudlande glädje personifierar traditionen i den kinesiska folkdansen.

– Jag älskade solfjädrarna, dansarna med de färgglada kjolarna, det var helt otroligt, de hade så mycket energi och det var så vackert, tillade Tatiana.

– Jag tyckte särskilt mycket om scenen med trummorna och de manliga kompositionerna som kom ut med trummorna och hur man har förenat olika grupper av människor … när en grupp förenar sig med den andra, och hur allt integreras med musik och dans, sade Stanley.

– Den är mycket kreativ. Full av liv, mycket historisk, mycket kulturell, mycket intensiv och mycket vacker, tillade Stanley.

Tatiana svarade med:

– Jag tror att man visar hur rik och magnifik kulturen är. Den berör alla delar i livet, den är mycket imponerande.

 

Ben Chasteen bidrog till artikeln.

 

The Epoch Times är stolt sponsor till Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour. För ytterligare information besök ShenYunPerformingArts.org

Översatt från http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13384/