Shen Yun ”kommer att stanna i mitt hjärta för alltid”
Cheryl Bader fängslades av Shen Yuns skildring av den gamla kinesiska kulturen vid Rochester Auditorium Theatre i delstaten New York, USA, den 22 februari 2015. (Foto: NTD Television)


Att säga att Shen Yun Performing Arts gav gensvar djupt i Cheryl Baders hjärta efter att hon sett föreställningen i Rochester, New York på söndagen den 22 februari, vore en underdrift. 

– Föreställningen var bortom allt jag kan föreställa mig, från specialeffekter till kostymer, sången och musiken, sade Cheryl Bader chef för ett företag som säljer kirurgiska laserprodukter. 

– Trots att jag hade läst programboken var jag inte beredd på den erfarenhet jag skulle få. Jag får faktiskt gåshud när jag pratar om det. Jag kan bara inte formulera hur vackert det var. … Det var helt otroligt och jag älskade värderingarna, berättelserna. Jag tror att det är det som betyder mest för programmet.

Shen Yun turnerar internationellt varje säsong och visar upp kärnan i Kinas 5000-åriga traditionella kultur, en kultur rik på de värden som har sitt ursprung från konfucianismen, buddhismen och taoismen, de tre religionerna som låg till grund för den urgamla civilisationen i Mittens rike. 

Cheryl Bader sade att denna andlighet upprätthölls av det kinesiska folket genom dynastierna, och det är något som behövs på nytt i världen idag. 

– Vi måste ha en grundläggande tro så att vi kan överföra den från generation till generation, sade hon. 

Hon konstaterade att hon "indirekt är i de helande konsterna genom försäljning", och sade att berättelserna som skildras i Shen Yun, om utmaningar som människor har övervunnit och den tro som bar dem genom svårigheterna, hade en helande kraft. 

– Det är vad jag fick idag, det är helt fantastiskt, absolut, sade hon och tillade att orkestermusiken hade samma effekt.

– Musiken läker dig.

Hon menade att Shen Yun förde henne till en högre nivå.

– Den tog mig till en himmel. Jag fick så många insikter av allt som jag såg i dag, från musiken till dansarna, till färgerna, till berättelserna.

Cheryl Bader sade hon kände samhörighet med musiken liksom med scenerierna på scenen vilka förde Shen Yuns dansare i kontakt med gudomliga varelser och visade dessa scener livfullt på de animerade digitala bakgrunderna.

– Jag kände att jag var en del av det, och när jag såg specialeffekterna av färden till himlarna, kändes det faktiskt som jag reste med dessa individer till himlen, så en insikt fanns där definitivt för mig idag.

Under de senaste fyra åren hade hon önskat se Shen Yun när föreställningar gavs i Rochester, men det hade skjutits upp. Hon sade att hon hoppas att andra inte gör samma misstag.

– Det här är någonting du inte kan missa. Du kan inte lägga det åt sidan och säga som jag gjorde, att "vi gör det nästa år." Detta är något som du verkligen behöver göra för dig själv.

Hon sa att hon planerar att komma varje år från och med nu.

– Detta kommer att bli en årlig händelse, och jag ska försöka få med några av mina andra vänner och min familj så att de också kan uppleva det här.

Hon sade Shen Yun har något som alla kan uppskatta, särskilt dess andliga aspekt.

– I dessa dagar och med det som händer i världen, tror jag att folk behöver komma tillbaka till individualiteten, bli en andlig varelse, komma till insikt om varför vi egentligen är här … Och ju fler som ser [föreställningen], desto fler människor uppmärksammar det och kan faktiskt sätta in det i sina liv. Och jag tror att det kan vara nyckeln, och den gavs verkligen till mig.

– Min dotter och jag kommer att prata om det. Nästa år ska jag ta med mitt barnbarn så att han kan uppleva den insikten som vi kände i dag … Det var en fantastisk upplevelse och det kommer att stanna i mitt hjärta för alltid.

NTD Television och Joan Delaney rapporterade.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra danskompanier som uppträder samtidigt runt om i världen. Shen Yuns Europaturné börjar den 26 – 28 februari i  Genève, Schweiz. Danskompaniet kommer till Stockholm, Cirkus den 4-7 april 2015. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.

 

Översatt från