Shen Yun imponerade på företagsledare i Washington
Patrick A Templeton med fru Charlotte, tillsammans med George Templeton på The Kennedy Center Opera House, den 30 januari. (Foto: Pamela Tsai/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts, världens främsta klassiska kinesiska dans- och musikföretag, fick stående ovationer från en entusiastisk publik efter den sista föreställningen på The Kennedy Center Opera House i Washington DC, på söndag eftermiddag den 30 januari.

– Det var verkligen spektakulärt, sade Patrick A. Templeton, som är expertkonsult inom området privata och statliga relationer, efter föreställningen.

– Det var en mycket vacker och lärorik uppvisning av en femtusenårig historia, tillade han.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts är ett icke-vinstdrivande dansföretag med uppdrag att återuppväcka Kinas rika kulturarv. Kinas traditionella kultur har undertryckts i drygt 60 år av kommunistpartiet i Kina.

– Alla artisterna är väldigt proffsiga med vackra dräkter och scenbilderna i bakgrunden var också mycket intressant, sade Patrick Templeton.

– Jag gillar hänsyftningen till gudomar och den andliga aspekten, tillade han.

I synnerhet uppskattade han hur bakgrunderna användes för att visa himmelska varelser som antingen flög upp till himlen eller kom ner till jorden.

– Det är upplyftande, det vidgar dina vyer och breddar ditt perspektiv, sade Patrick Templeton.

Patrick Templetons farfar George Templeton startade företaget Technicolor 1932. Företaget är nu en av världens största tillverkare och distributörer av DVD och Blu-ray-skivor. Den framlidne Templeton var även regissör och mest känd för westernfilmen Rawhide 1938, och road shows med Bob Hope och Bing Crosby.

Patrick Templetons fru Charlotte sade att Shen Yun verkligen var sevärd, med talangfulla artister och vackra danser och att programpresentatörernas presentationer av numren var värdefulla och lärorika.

– Dräkterna är så levande, det är mycket glädje och ljus. Jag älskade betoningen på sanning, medkänsla, det är bara så vackert, allting är vackert, sade Charlotte Templeton.

Shen Yun har tre lika stora danstrupper som turnerar samtidigt i Nordamerika, Europa, Oceanien och Asien varje år.


Molly och Tom Starbuckle på Kennedy Center Opera House i Washington den 30 januari. (Foto: Pamela Tsai/Epoch Times)

Molly och Tom Starbuckle på Kennedy Center Opera House i Washington den 30 januari. (Foto: Pamela Tsai/Epoch Times)

Fernando V. Galaviz som är grundare av The Centech Group i Arlington, Virginia, ett företag som sysslar med mjukvaruutveckling, telekommunikation, systemunderhåll och support till den federala regeringen, sade efter föreställningen:

– Det handlar om kulturen, känslan för kulturen, och skönheten.

Fernando Galaviz njöt särskilt av orkestern i Shen Yun Performing Arts New York Company.

– Musiken är en bra blandning av västerländskt och österländskt i ett utmärkt arrangemang, sade Fernando Galaviz.

Tom och Molly Starbuckle såg showen tillsammans med Fernando Galaviz.

Molly Starbuckle tyckte att skönheten och skickligheten hos dansarna var fenomenal och fantastisk. Hennes man höll med om att dansen var ”fenomenal, verkligen fenomenal”.

– Berättelserna var enastående, sade Molly Starbuckle.

Rapporterat av Pamela Tsai och Andrea Haylay

För ytterligare information, se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.