Shen Yun i Zurich: ”Man tas med till en helt annan värld”
Anto Kaurinovic och hans fru Manuela Kaurinovic kände det som om de kommit till en annan värld när de såg Shen Yun i Zurich. (Foto: Nina Hamrle/Epoch Times)


Anto Kaurinovic, chef på Porsches serviceavdelning, kom tillsammans med sin fru Manuela Kaurinovic, som är kundchef på Zurich flygplats, för att se Shen Yun Performing Arts International Companys framträdande den 23 mars på Kongresshaus i Zurich.

Anto Kaurinovic köpte biljetter till sina bästa kunder och var och en av dem häpnade över vad de fick se på scenen, samt njöt av showen som det New York-baserade danskompaniet framförde.

Shen Yun specialiserar sig på klassisk kinesisk dans, och använder sig av den uttrycksfulla dansformen för att visa vidden av kinesisk kultur och historia.

– Showen var sensationell och så färgrik, den innehöll också mycket imponerande och utmärk koreografi. Allting harmonierade. Den här showen är anmärkningsvärd och helt underbart vacker, sade Anto Kaurinovic.

Hans fru flikade in i samtalet:

– Jag kan bara hålla med om vad min make sade. Den var verkligen så vacker. Man tas till en helt annan värld. Vi talade just om det och var överrens om att en sådan koreografi är mycket svår att utföra och inte många klarar att göra det.

Medan de talade om harmonin mellan dansarna, sade hon:

– Det krävs mycket repetitioner och självdisciplin. Det var också det som imponerade mest på oss.

Anto Kaurinovic fortsatte med samma tankegångar:

– I grunden handlar det om samarbete. Det vi såg är naturligtvis mycket imponerande. De måste känna varandra mycket väl, för de måste förstå hur de andra fungerar för att kunna åstadkomma den perfektion som vi kunde se idag.

– Man kan se att både de manliga och de kvinnliga dansarna är väldigt passionerade över det de gör. Man märker också att artisterna lever för detta och att det är där de får sin energi ifrån. Precis som min fru sade tidigare, vi förflyttades till en annan värld och glömde bort all stress från det dagliga livet under två timmar.

Shen Yun turnerar med en orkester innehållande både kinesiska och västerländska instrument.

Det fanns så mycket mer att ”ta in” sade Manuela Kaurinovic och fortsatte:

– Jag gillade kombinationen av klassiska instrument på det viset vi är vana vid och de kinesiska instrumenten.

Rosemarie Fruhauf rapporterade.

Artikel översatt från engelska.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts är på sin Europaturné 2012. Showen kommer till Cirkus i Stockholm den 4, 5 och 6 april 2012.

För mer info om Shen Yun Performing Arts och kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och kalendern: sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts