Shen Yun i Neuchâtel: ”Ännu finns lite magi i denna gråa värld”
Efter att ha fått ett varmt välkomnande i Louvain-la-Neuve i Belgien, anlände Shen Yun Performing Arts Company till Neuchâtel i Schweiz för att ge fyra föreställningar på Passage Theatre mellan 13 maj och 16 maj.


Efter att ha fått ett varmt välkomnande i Louvain-la-Neuve i Belgien, anlände Shen Yun Performing Arts Company till Neuchâtel i Schweiz för att ge fyra föreställningar på Passage Theatre mellan 13 maj och 16 maj.

Franska är det språk som talas i denna vackra lilla schweiziska stad som ligger vid kanten av sjön Neuchâtel, vid foten av Jurabergen.

Från denna stad, som är känd för sin bioteknik och nanoteknik, är utsikten över Alperna lika vacker idag som den var på den tiden när deras andra viktiga industri, schweiziska klockor, representerade deras högt utvecklade moderna teknologi.

Tiden har inte stått stilla i Neuchâtel och det är tur, för deras framåtskridande har fört världens främsta kinesiska sång- och dansteaterföretag, det New York baserade Shen Yun Performing Arts, till deras dörr.

På premiären den 13 maj var Passage Theatre fullsatt. Publiken blev verkligen överväldigad och spontana ovationer bröt ut under varje programpunkt.

Bland åskådarna fanns Annette Geuggis som har en bröllopsbutik med samma namn i Cortaillod som ligger nära Neuchâtel. Inledningsvis förklarade hon hur välkänd hennes butik är.

– Alla vet vem jag är, jag säljer lycka. Jag säljer klänningar och kostymer till drömmar, sade hon.

Med sin blick för omsorgsfullt bearbetade och fina kläder, kommenterade Annette Geuggis det hon hade sett i kvällens Shen Yun show.

– Jag är betagen av de här dräkterna. När man ser alla detaljer, man har varit noga med varje detalj, allt är väldigt välgjort, färgerna och formerna.

Dessutom blev Anette Geuggis berörd av äktheten i Shen Yun.

– Jag var i Kina för tjugo år sedan. Det värmde mitt hjärta att höra den här musiken. Danserna och dräkterna, allt är lysande! Jag gratulerar dansarna. Det är helt enkelt magnifikt.

För Georges och Mirella Prebandier från Cormondrèche, som ligger längre ner utmed sjön, en bit ifrån Neuchâte,l var showen en fullständig överraskning.

– Det är första gången som vi har sett en kinesisk föreställning, sade Georges Prebandier, som är ingenjör. Vi är förtrollade av artisternas framträdanden, färgerna på dekoren och den professionalism som vi fick se i kväll. Det är magnifikt Vi har nu ett underbart minne att ta med oss, färger fyller ögonen!

– En sann glädje för själen, mycket ljus, mycket uppfriskande, verkligen underbart. Ännu finns lite magi i denna gråa värld, sade Mirella Prebandier

Epoch Times är sponsor för Shen Yun Performing Arts. För mer information besök ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska: http: www.theepochtimes.com/n2/content/view/35390/