Shen Yun har ett starkt godhetsbudskap
Paret Gerd Rexed, journalist på Sveriges Television och Lennart Nilsson, rådgivare med eget företag såg Shen Yuns föreställning den 7 april och fann att det "inte en vanlig underhållningsshow". (Foto: Mary Leed/ Epoch Times)


Till Shen Yuns sista föreställning i Stockholm kom paret Gerd Rexed, journalist på Sveriges Television och Lennart Nilsson, rådgivare med eget företag.

– Det är en mycket speciell föreställning, det är inte en vanlig underhållningsshow. Den har ett djupare budskap och det är även en kulturföreställning. Jag tror att om man är intresserad av Kina och andra kulturer bör man verkligen se den, sade Lennart Nilsson, efter föreställningen den 7 april.

– Jag tycker den är jättespännande att se. Det är första gången som jag ser kinesisk dans och jag är jätteimponerad. Det är vackert, det är lättsamt och angenämt, sade Gerd Rexed.

Shen Yuns föreställningar inkluderar sofistikerade danstekniker, en orkester som för samman instrument från öst och väst, vackra dräkter och fantastiska miljöer, enligt företagets hemsida.

Principer såsom godhet och rättvisa, anständighet och visdom, respekt för himlen och förlåtelse gestaltas genom de olika berättelsebaserade danserna. Dessa ideal har sina rötter i konfucianismen, buddhismen och daoismen och utgör den traditionella kinesiska kulturens essens. 

– Det är bra levnadsregler för att skapa bra stämning mellan människor och även fred. Att hitta ett lugn och att människor ska kunna samsas och komma överens på jorden, sade Nilsson.

– Jag tycker att det här är väldigt grundläggande mänskligt förhållningssätt, personer emellan som gör att det är väldigt lätt att ta till sig och väldigt allmängiltigt, sade Rexed.

Efter föreställningen kände sig Gerd Rexed ”nöjd, glad och avslappnad”.

– Den tilltalar min själ såsom mitt öga och min hjärna.Git Guldare, konsulent fann att det fanns ”ett starkt fredsbudskap och ett godhetsbudskap i föreställningen”. (Foto: Yvonne Kleberg/ Epoch Times)

Gränserna mellan oss finns egentligen inte

Git Guldare var också bland Shen Yuns publik den 7 april. Hon är konsult inom dialog och kommunikation och på hennes visitkort står: ”För en bättre värld”. Guldare anade inte vad som väntade henne. När ridån gick upp och den 5000-åriga resan började överraskades hon av scenkläderna.

– De är oerhört färgrika, lite glitter och glamour. Jag blir glad av kläderna. Det är faktiskt en positiv överraskning. Och vackert, lade hon till. Hon såg budskap i föreställningen som gav genklang i hennes synsätt i yrkesutövandet.

– Det finns ett budskap i föreställningen som jag tycker om. Eftersom jag arbetar med att människor ska bli bra på att kommunicera med varandra och i förlängningen arbetar för fred, är min upplevelse att det finns ett starkt fredsbudskap och ett godhetsbudskap i föreställningen, sade hon.

Innan hon lämnar teatern sade Git Guldare:

– Jag får känslan av att även om jag upplever att det kommer från en annan kultur än min egen, så vill vi i grunden samma sak, det känner jag väldigt starkt, och att gränserna egentligen inte finns.Susanna Berg önskar att fler kan se föreställningen för det var, ”En väldigt stark upplevelse”. (Foto: NTD Television)

Vilken fin födelsedagspresent!

Susanna Berg som arbetar på It-företaget Hewlett Packard såg Shen Yun-föreställningen samma kväll. Hon hade fått biljetten som en present från maken, något som hon uppskattade stort.

– Jag tyckte att det var en helt fantastisk upplevelse att få se den, starkt, skickligt och känslosamt, vackert. Jag är jätteglad. Det var en födelsedagspresent till mig från min man. Så det känns ju väldigt roligt att få en så fin present.

Dansen ”Godhetens kraft” visar fredliga tider när Falun Dafa övades i parkerna och vad som sedan hände när förföljelsen började. Inslaget berörde Susanna Berg.

– Jag tyckte det var väldigt vackert att man berättade om Kina. Det här som dansen om Falun Dafa visar, hur man blir jagad och hur den som jagade då förstod och höll upp skylten [med Sanning Godhet Tålamod]. Det tyckte jag var så otroligt vackert så jag blev rörd. Det var liksom.. det visade kärlek. Det tyckte jag var fint.

Susanna Berg vill att fler ska se föreställningen.
– En väldigt stark upplevelse.

Mary Leed, Yvonne Kleberg, NTD Television & Barbro Plogander rapporterade.

Shen Yun Performing Arts Europaturné ger föreställningar i Salzburg 20-21 april. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.