Shen Yun griper tag
- Allting var vackert – flödet, färgerna och dräkterna, tyckte Cecilia Wigström och Anders Ekberg. (Foto: Jens Almroth)


En tagen Cecilia Wigström, riksdagsledamot, och EU-samordnare Anders Ekberg, båda folkpartister, är imponerade av föreställningen.

– Musiken är annorlunda än europeisk musik. Takten är annorlunda, man använder sig mer av kläderna – långa tygstycken – som för att förstärka musiken, säger Anders.

Båda är överens om att inslaget om Falun Gong speglar råheten i hur utövarna behandlas i Kina och de förstår varför regimen i Kina inte gillar inslaget. De tycker inte om att kinesiska ambassaden har försökt att stoppa föreställningarna i Linköping och Stockholm.

– Det är en fin kultur, jag är oerhört imponerad av hela föreställningen, och det är en kultur värd att visas upp och den borde inte förtryckas av den nuvarande kinesiska regimen, säger Cecilia.

Både Cecilia och Anders hade förväntat sig att föreställningen skulle vara vacker men blev ändå överraskade.

– Jag är tagen! Jag tycker det var en otroligt fin föreställning! säger Cecilia

Cecilia tyckte att hon var okunnig när det gäller den kinesiska kulturen men blev ändå imponerad av bredden i föreställningen.

– Härliga trummor som griper tag i en, och operasång och pianospel. Det är väldigt imponerande. Nu tänker jag ringa mina föräldrar som bor i Motala och se om de kan få någon biljett till Linköpingsföreställningen men jag har förstått att det är ganska slutsålt, sade Cecilia.