Shen Yun gjorde succé i Japan
Shen Yuns premiär i Japan i Kawaguchi City, prefekturen Saitama, den 4 mars berörde den japanska publiken. (Foto: Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts premiär i Japan den 4 mars framfördes i prefekturen Saitama, Kawaguchi City, som ligger nära Tokyo. Det duggade och var ganska kallt ute men den New York-baserade artistgruppen rörde hjärtana hos dem i publiken. Många satt med tårfyllda ögon genom hela föreställningen.

Till en början satt den reserverade japanska publiken och tittade på showen under tystnad, men applåderna växte sig starkare för varje nytt nummer och i slutet applåderade publiken i flera minuter för att visa sin uppskattning.

Det var första gången som prefekturen Saitamas ”kommunråd”, Asanome Yoshihide, såg showen och Shen Yuns rörliga bakgrundsprojektioner gjorde ett djupt intryck på honom.
– Bakgrundsbilderna var verkligen mycket vackra, och jag blev speciellt överväldigad av den prickiga rödaktiga färgen, sade han.

Han sade att han särskilt gillade numret ”Tibetansk hyllningsdans”. Denna harmoniska dans framförs av unga män och kvinnor. Dans är lika mycket en del av det dagliga livet som att valla boskap, jaga eller be.

Han tillade att tenoren Hong Mins röst var ”överväldigande” i sången ”Betrakta lugnt”.

– Om några människor lider medan vi lever ett lyckligt liv borde vi ge dem en hjälpande hand. Det spelar ingen roll vad det rör sig om, vi borde ha medkänsla och hjälpa dem. Det är min politiska filosofi och jag tror att det är ett universellt ideal.

Advokaten Yamakawa Yuriko blev förstummad så fort ridån gick upp, berättade hon.
– Det var fantastiskt och mycket vackert. Så snart ridån gick upp var jag tvungen att utbrista ”wow!” Jag hade verkligen tur som fick möjlighet att se en sådan underbar föreställning, sade hon.

Yamakawa sade att hon blev väldigt berörd av dansen ”Ingenting kan hindra den gudomliga vägen”. Dansen avslöjar förföljelsen av Falun Gong, en uråldrig kinesisk kultiveringsmetod. Numret vittnar om det gamla kinesiska ordspråket att gott belönas och ont bestraffas, även om det inte sker i det här livet.

– Efter att en kvinna hade dödats och stigit upp till himlen förstärkte händelsen människors medvetenhet, vilket i sin tur ledde till en mäktig kraft. Jag tycker att detta nummer är mycket bra och mycket lärorikt.

Hon sade att hon kommer att bjuda sina vänner i Tokyo att se föreställningen när Shen Yun kommer dit.

Ägaren till ett inredningsföretag var så nöjd efter att ha sett Shen Yuns världspremiär att han köpte 10 biljetter till sina anställda den här kvällen.

– Jag har hört talas om den gudasända kulturen förut, men denna enastående föreställning går steget längre och ger oss, med sin konstnärliga form, en klarare bild av den här traditionella kinesiska gudasända kulturen. Det var mer substantiellt och verkligt än vad jag har hört och läst i böcker.

Han invandrade till Japan för länge sedan och berättar att han inte hade någon aning om tillståndet för Falun Gong, som har varit förbjudet i Kina sedan tio år tillbaka.

– Det är inte bara kineser som borde känna till denna rättfärdiga föreställning. Vi borde låta människor runtom i hela världen få veta att rättvisa kommer att besegra ondskan i till sist. Den här typen av show kan verkligen inte ses i Kina, tillade han.

Qigongmästaren Maiko Uchida var helt överväldigad av Shen Yuns föreställning. Hon sade att precis allt som de gjorde var konst, från ansiktsuttryck till varje fingerrörelse.
– Dessa dansares uppträdande verkade utföras av flygande gudomar i himlen. När jag såg föreställningen vibrerade min kropp av sig själv, som om det var en stark ljusstråle som träffade mig och jag kände en varm ström i min kropp. Medan de himmelska gudomarna dansade och snurrade kändes det som om jag dansade med dem.

Det var första gången hon såg Shen Yun Performing Arts framträda.
– Det är första gången jag ser en sådan ren och vacker konstnärlig föreställning. Jag tycker att det går bortom det mänskliga språket, verkligen extraordinärt. Jag uppskattar uppriktigt Shen Yun Performing Arts för att de givit mig denna underbara känsla.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se:
www.ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.
För mer information om föreställningarna i Skandinavien:
http://sv.shenyunperformingarts.org/

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/30850/