Shen Yun "ger en härlig känsla"
Göran Carlsson och Marie Persson på Shen Yuns föreställning i Linköping. (Foto: Pirjo Svensson, Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts gav en föreställning i Linköping den 6 april. Göran Carlsson, konsult och auktoriserad revisor, ville överraska sin sambo Marie Persson och köpte biljetter till föreställningen.

Kvinnan i hans liv fick veta att de skulle ut och se något med inte vad. Bara att det var något ovanligt.

– Jag försökte gissa vad det var jag skulle få se, min sambo sade bara att det var något unikt och då mindes jag en reklam jag sett.

Det unika med Shen Yun är dess mål att återuppväcka den kultur som en gång fanns i Mittens rike och som bygger på tron att gudomliga varelser överförde en rik kultur till det kinesiska folket. Den kulturen har varit känd bland kineser som ”gudomligt inspirerad”.

När paret anlände till teatern och Marie Persson fick se att det var Shen Yun blev hon mycket glatt överraskad över att det var den föreställning hon sett reklam om som de skulle se.

Göran Carlsson sade efter att ha sett föreställningen, att han kunde se kulturen i föreställningen genom ”den helhet” som Shen Yun skapade.
– De binder ihop musik, rörelse och det finns en tanke bakom allt.

Han tyckte sig förstå vad de försöker föra fram och att det görs på ”ett väldigt ödmjukt sätt”.

Enligt Shen Yuns hemsida omfattar den traditionella kinesiska kulturens principer såsom godhet och rättvisa, anständighet och visdom, respekt för himlen och gudomlig vedergällning.

Göran Carlsson beskriver vidare att Shen Yun-föreställningen gav honom en härlig känsla.

– Otroligt härliga färger, man känner att det är väldigt genomarbetat. Det är rörelser hela tiden. Det är smäktande på något sätt. Jag kan inte förklara det riktigt. Man får en känsla för Kina.

Carlsson fick se många vackra bilder på den stora bakgrundsskärmen och det var mycket rörelser på scenen. Han sade:

– Det finns otroligt mycket kultur i Kina. Det var en annorlunda upplevelse, något jag inte varit med om tidigare.

Han tyckte speciellt om en dansscen som handlar om vårens ankomst. Dansarna snurrar på stora ”näsdukar”, som de virvlar skickligt i luften. Han tyckte det såg ut att vara en svår konst.

Sambon Marie Persson var mycket nöjd med presenten, och sade efter föreställningen;

– Det känns jättebra. Jag älskade de där färgerna. Dansarna var beundransvärda som kom ihåg all denna koreografi. Jag är så imponerad.

Pirjo Svensson och Barbro Plogander rapporterade.

Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen.

Shen Yun Performing Arts, med bas i New York turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur. Den 8 – 9 april ges föreställningar i Stockholm på Cirkus, Djurgården.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing arts.

Epoch Times publiceras i 35 länder och på 21 språk.